Pozicija zadovoljna radom gradonačelnika, oporba ga smatra uspavanim

Pozicija zadovoljna radom gradonačelnika, oporba ga smatra
uspavanim

Što sam to radio u drugoj polovici prošle godine – pitanje je na koje je jutros na sjednici Gradskog vijeća Karlovca  zadaću imao odgovoriti gradonačelnik Damir Jelić. U gradonačelnikovom polugodišnjem izvješću spomenuto je štošta – od donošenja novog ustroja grada, do odluke da se krene u izradu nove Strategije razvoja Karlovca.

Pohvalio se Jelić činjenicama da je u tom razdoblju stambeno zbrinuto 16 obitelji, da je organiziran Milenijski bal, da je Karlovac dobio “Zeleni” i “Turistički cvijet”, da su nastavljeni radovi na bitnim projektima poput Dječjeg vrtića Turanj, dvorani Dubovac i mostu Pokupska Blatnica – Banska Selnica, kao i da je uvedena zabrana ispijanja alkohola na javnim mjestima za maloljetnike.  Istaknuo je i uređenje Foginovog kupališta, pokretanje ideje o otvaranju multimedijalnog centra Nikole Tesle, drugu fazu sanacije Ilovca, novi natječaj za vođenje Centra za mlade, te razgovore s investitorima oko hotela Korana. Grad je, kako je nastavio, dosta napravio i na otvaranju novih radnih mjesta i to kroz izdavanje građevinskih dozvola i razrješavanje imovinskih problema oko HS Produkta, MV centra, Baumaxa, KIM-a i Žitne kuće. Kritički se, međutim, izrazio prema sporosti donošenja novih prostornih dokumenata – GUP-a i Prostornog plana uređenja Karlovca – koji su, kako tvrdi, trebali biti gotovi još lani.

– Uvijek se može više i bolje, ali neke je stvari bilo lijepo čuti. To je i garancija da će do kraja mandata još dosta toga biti realizirano, rekla je u ime Kluba vijećnika HDZ-a Daliborka Jurković, dok je njen stranački kolega Damir Mandić bio još zadovoljniji.

– Gradonačelnik je spomenuo Program za prevenciju. To je dokaz da Grad o delikvenciji promišlja šire od samog zbrajanja i oduzimanja, a to nisu stvari koje Grad pod obavezno mora raditi, kazao je Mandić, koji je na početku svojeg izlaganja naglasio da će, “održati vazelinsku raspravu, kako bi to već rekao Mladen Rakočević “.

Oporba u čije ime je nastupila Marija Bodrožić Zorić (SDP) Jelićevo izvješće također smatra realnim.

– Ono dobro ocrtava rad gradske uprave, a on je baš kao i ovo izvješće. Uspavan i neafirmativan. U njemu ne vidimo nikakva značajnija oživljavanja grada – poručila je SDP-ova vijećnica.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest