Ništa od duljeg radnog vremena kafića – vlasnici noćnih klubova posumnjali u pogodovanje

Ništa od duljeg radnog vremena kafića – vlasnici noćnih klubova
posumnjali u pogodovanje

Odluka da se karlovačkim ugostiteljima, odnosno kafićima vikendom omogući da rade do dva sata poslije ponoći ipak nije prošla u Gradskom vijeću ali ne zbog toga što nije dobila potrebnu većinu glasova, već jer je predlagačica,, dogradonačelnica Marina Kolaković svoj prijedlog povukla.

Kako je sama kazala, nakon konzultacija s Cehom ugostitelja i obavljanja još nekih priprema sličan bi prijedlog ponovno mogao na dnevni red a dotad sve – po starom.

Mogućnost da se “barovima” i “restoranima” omogući dulje radno vrijeme od 24 sata koliko je propisano Zakonom u nadležnosti je gradske samouprave no sama najava među nekim je ugostiteljima izazvala nezadovoljstvo. Radi se, naime, o onima koji su svoje objekte registrirali kao noćne klubove da bi im upravo bilo omogućeno dulje radno vrijeme što, međutim, iziskuje i veći porez. Oni su se odmah pobunili jer smatraju da bi ovakvo “izjednačavanje” njih stavilo u nepovoljan položaj dok su se proširile i priče da je cijeli postupak produženja radnog vremena osmišljen kako bi se navodno pogodovalo jednom od ugostitelja bliskih vladajućoj stranci.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest