Gotove završne riječi – kroz nekoliko minuta objava presude Goršiću, Vogrincu i Trupkoviću

Gotove završne riječi – kroz nekoliko minuta objava presude
Goršiću, Vogrincu i Trupkoviću

Nakon što su jučer optuženici Željko Goršić, Vladimir Vogrinc i Danijel Trupković iznijeli obranu, danas su na redu završne riječi optužbe i njihovih branitelja.

Podsjetimo, trojici bivših pripadnika Mladeži HDZ-a na Općinskom sudu u Karlovcu sudi se zbog premlaćivanja 18-godišnjaka Marka Jovkovića u caffe baru “Astralis”. Svjedočenja su bila oprečna od onih da su upravo oni viđeni kako tuku Jovkovića do tvrdnji nekih da spomenuti trojac s incidentom nema nikakve veze te da su baš oni žrtve napada. Na jučerašnjoj raspravi sva trojica su tvrdila da nemaju veze s napadom na Jovkovića.

Prvi je završnu riječ uzeo predstavnik optužbe koji je naveo da je iz materijalnih dokaza, iskaza svjedoka i zapisnika o prepoznavanju vidljivo da se radi ookrivljenicima.

– Obrane prvo i drugookrivljenika kažu da je to bio slijed napada na njih no one nisu utvrđene iskazima policijskih službenika, trojice njih koji su došli odmah na mjesto događaja, a i ti iskazi su međusobno indentični i suglasni tijekom istrage kao i na glavnoj raspravi, tvrdi optužba.

Policijski službenici saslušani kao svjedoci nisu izjavili da su se okrivljenici njima požalili na ozljede, nastavljeno je u završnim riječima.ODO predlaže da se okrivljenike proglasi krivima i osudi po zakonu.

– Suprotno stajalištu ODO nije dokazano da bi prvookrivljenik počinio kaznena djela koja mu se stavljaju na teret. Iskaz Marka Jovkovića bio je potpuno konfuzan, neuvjerljiv i suprotan iskazu kojeg je Jovković dao u istrazi, kaže odvjetnik Željka Goršića Hrvoje Medarić uz tvrdnju da je Jovković bio pijan i da se uopće ne sjeća događaja.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest