Izgradnja Zone Banija Ilovac II – nakon Baumaxa gradi se Store Land

Izgradnja Zone Banija Ilovac II – nakon Baumaxa gradi se Store Land

Zagrebačka tvrtka CCS priopćila je kako je u razvoj gospodarske zone Banija Ilovac II u kojoj će sutra biti otvoren trgovački centar “Baumax” uložila 25 milijuna eura. Time je, napominju u CCS-u, završena prva faza ulaganja CCS-a u tu zonu, a nastavak će uslijediti krajem 2011. za kada je planiran početak gradnje trgovačkog centra “Store Land”.

– Uz direktno ulaganje u razvoj gospodarstva Karlovca i otvaranja više od 100 radnih mjesta tvrtka CCS uložila je više od tri milijuna eura u opremanje infrastukture gospodarske zone Banija Ilovac II, koju će koristiti sve tvrtke koje odluče započeti s poslovanjem u toj zoni. ‘Svi budući investitori praktički dolaze u razvijenu zonu, a infrastruktura je predana lokalnim vlastima. To je veliki impuls za daljnji razvoj gospodarske zone i Karlovca pa i šireg okružja u vrijeme recesije kada većina ulagača u Hrvatskoj odustaje od investicija’, rekao je direktor CCS za razvoj investicija Ivan Radoš.

CCS je Gradu Karlovcu predao cjelokupnu infrastrukturu – servisnu prometnicu dužine 638 metara i širine 21 metar, biciklističku i pješačku stazu, rasvjetu, bukobran, crpnu stanicu koja će zonu štititi od poplava i zemljište na kojem je ta infrastruktura sagrađena.Uz to, plaćeni su svi porezi i komunalni doprinos. Radi se o rijetkom primjeru ulaganja gdje je privatna tvrtka lokalnoj zajednici praktički sagradila čitavu gospodarsku zonu, kažu u CCS-u.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest