Vatrogasci Karlovačke županije proslavili su svog nebeskog zaštitnika svetog Florijana

Željeli smo kao vjernička zajednica i građani grada Karlovaca za vas i s vama dragi vatrogasci molitvom zahvalit za nesebično služenje i priskakanje u pomoć u raznim nevoljama te vas ohrabriti za daljnje zahtjevne i opasne zadatke – kazao je okupljenim vatraogacima mons. Sente.

Slijedilo je javno svjedočenje pjevača Dražena Žanka, poznatog po pjesmi “Od stoljeća sedmog”, koji je tom prigodom svjedočio da je kao “dite” Zagore i Gospe Sinjske pjevajući o svom rodnom kraju pjevao o Domovini i onda kada se to nije smjelo isticati. Kao dijete upao je u rijeku Cetinu i u zadnji čas došao je njegov rođak koji ga je izvukao iz rijeke. Uvjeren je da je Gospa Sinjska poslala rođaka koji ga je izvukao iz Cetine i tako ostao živ. Stoga je često pjevao Gospi Sinjskoj, o rodnom kraju, o običajima i ljudima.

Posljednje što sam napravio jest mjuzikli Mirakul, koji je o Gospi Sinjskoj, o našoj vjeri, o dolasku slike Gospe Sinjske iz Rame, o onome što su naši ljudi prolazili. Sve je to povezano biblijski, a da čovjek ne vjeruje ne bi mogao sve to napraviti – posvjedočio je Dražen Žanko.

SVETA MISA ZAHVALNICA ZA SPORTAŠE Sportaši i svi građani pozivaju se srijedu, 11. svibnja 2016. godine, da se pridruže na svetoj Misi zahvalnici za sve sportaše grada Karlovca koja će se održati u župi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu s početkom u 18.00 sati, a sveto euharistijsko slavlje predvodit će mons. dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. Sportski program započinje u 16.30 sati u dvorani OŠ Grabrik a održat će se pod nazivom “Brže, više, dalje…”.

U prigodnoj homiliji don Jenko Bulić je istaknuo kako je čovjekovo temeljno pravo imati svoj dom. No dom nije samo građevina, prostor, Dom su ljudi! Dom se čovjekov nalazi u našem srcu! Danas nam Crkva ovdje daruje dva čovjeka koja su jako dobro razumjela i živjela stvarnost doma.

Istaknuo je kako je važno da su roditelji u obitelji u domu putokaz i svjetionik kako im djeca ne bi promašila luku. Ali ako su djeca izvan kuće, ako djecu odgaja ulica, tada je roditelje potrebno ponovno slati u školu. I dobro je da su djeca cilj, no loše je kada u odgojnom procesu, izvan doma, izvan obitelji, djeca postanu meta vlastitih nadoknada, vlastitih promašaja, vlastitih neostvarenosti, vlastitih frustracija.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest