U prostoru Župe Presvetog Trojstva izložba protiv pobačaja- “Veliko DA životu”

U prostoru Župe Presvetog Trojstva izložba protiv pobačaja- “Veliko
DA životu”

Župa Presvetog Trojstva Karlovac, Ured HBK za obitelj, Hrvatski savez za obitelj – Cro Vita i Udruga za promicanje vrijednosti i poštivanje dara života “Gabrijel”, u izložbenom prostoru u Radićevoj ulici organizirali su izložbu  “Veliko DA životu” – ljudsko dostojanstvo i biotički izazov.

Na  28 panoa tekstualno i u slikama posjetitelju je predstavljen način i smisao života, sa naglaskom na nerođenu djecu i njihovo pravo na život. Dojmljive su priče mladih majki i njihova iskustva u odluci da donesu na  svijet malo biće.

– Čovjekova ontološka vrijednost, uz koju se vezuje to da je i etičko biće, vodi kulturi života koja je kultura divljenja, jer je ljudsko biće mnogo više od obična stroja koje pokreću koristoljubivi motivi.

Život svakoga čovjeka, pa i djeteta tek rođena i bez nade da će preživjeti, ne svodi se na zbroj organa i gomilu stanica. Njegov je život usko povezan s otajstvom kojemu čovjek nije tvorac već čuvar –  naglašava poruka  na jednom od panou. Izložba je namjenjena za učenike škola uz stručno vođenje .

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest