Gužva na 4. Sajmu poslova – velik interes nezaposlenih, učenika i studenata

Gužva na 4. Sajmu poslova – velik interes nezaposlenih, učenika i
studenata

Prilična gužva na štandovima 4. po redu karlovačkog Sajma poslova u Domu OSRH “Zrinski” u organizacijai Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Karlovačke županije i Grada Karlovca pokazala koliki je interes nezaposlenih građana za rješavanje svoje životne egzistencije ali i poslodavaca da dođu do kvalitetnih i obrazovanih kadrova. Osim onih koji su tek na ulazu u svijet rada, odnosno traže posao na štandove 30-ak tvrtki “navalili” su učenici i studenti dok se na Sajmu predstavljaju i škole koje obrazuju za deficitarna zanimanja kao i ustanove koje nude mogućnost zaposlenja. Po riječima pročelnice Područnog ureda HZZ-a Ane Pozderac, u vremenima gospodarske krize svjedoci smo gubitka velikog broja radnih mjesta no srećom ima i onih poslodavaca koji su bili otporni na krizu te su zadržali radna mjesta i čak otvaraju mogućnost novih zaposlenja.

– Ovo je kao kap vode na dlanu s obzirom na  današnje vrijeme. Nas veseli da je 612 ljudi više zaposleno u Karlovačkoj županiji u odnosu na prošlu godinu. Pokazuje se jedan vrlo, vrlo pozitivan trend koji nas samo dalje može motivirati. Mi u gradskoj upravi smo sve stavili na radna mjesta kao broj 1. , iz toga proizlaze planovi – PUP i GUP koji će otvoriti mjesta za još stotine zaposlenih, rekao je gradonačelnik Jelić koji je također obišao Sajam. Kako dodaje, situacija se razvija pozitivno. Nedavno je “Baumax” otvorio 70-ak radnih mjesta dok spominje i dobar razvitak situacije u HS Produktu, Alstomu, KIM-Dukatu, Karlovačkoj pivovari i PPK Pivcu. Gradski projekti bi, kaže Jelić, također trebali biti korak naprijed, zaključio je gradonačelnik.

U velikoj dvorani Doma “Zrinski” krenula su i predavanja. Prvo je odradila mr.sci Majda Šavor na temu “Kompetencije na suvremenom tržištu rada”, a zatim dipl. psih. na predavanju tražiteljima zaposlenja dala upute “Što poslodavci očekuju od kandidata za posao?”. Strategija razvoja ljudskih potencijala bit će tema Okruglog stola.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest