Učenici educiraju građane o udomljavanju i pomoći nezbrinutim životinjama

Učenici educiraju građane o udomljavanju i pomoći nezbrinutim
životinjama

OŠ Dragojle Jarnević još je u listopadu prošle godine, uz Međunarodni dan zaštite životinja, započela s inicijativom ”Budimo prijatelji životinja” pod vodstvom pedagoginje Branke Bijelić i vjeroučiteljice Ksenije Turk. Akciju provode učenici-volonteri koji će educirati građane o udomljavanju i pomoći nezbrinutim životinjama.

Projekt je započeo održavanjem radionica i predavanja te izložbom kućnih ljubimaca. Akciji humanitarnog karaktera glavni je cilj bila pomoć napuštenim psima u karlovačkom skloništu. Kao takva, akcija je naišla na veliki interes i odobravanje od strane učenika, roditelja i javnosti te su u školi odlučili nastaviti, ali i proširiti započeti projekt.

Provođenje ove inicijative osmišljeno je tako da učenici-volonteri uz pratnju učitelja obilaze gradske četvrti i mjesne odbore te dijele letke koji su nastali posebno za ovu prigodu u suradnji sa udrugom PCAP Int., koja je ujedno i partner škole u ovoj inicijativi. Učenici-volonteri grad obilaze na četiri nova bicikla, kupljena baš u svrhu provođenja akcije. Pokretači inicijative kažu kako će se akcije provoditi povremeno do kraja školske godine, a želja im je nastaviti s projektom i u idućim školskim godinama. Učenici educiraju građane o pomoći i udomljavanju napuštenih životinja. Iako je sve započelo kao akcija za pomoć psima, sada svoju djelatnost šire i na osvještavanje građanstva o nebrizi za ulične mačke te potiču sve na udomljavanje nezbrinutih životinja.

Dosad su učenice 7. razreda Marija Ilić, Katarina Jelenčić i Dajana Tomić obišle Gradsku četvrt Gaza u pratnji pedagoginje Branke Bijelić, a akcija će obuhvatiti i druge gradske četvrti. Ideja je i da se o cijeloj akciji snimi i dokumentarni film pa se u projekt uključila i videodružina Gimnazije Karlovac.

Također, tijekom cijele akcije skupljaju se i dobrovoljni novčani prilozi građana i učenika. Do sada je skupljeno 1066,89 kn te je taj iznos predan predstavnici udruge ”Udomi” Jasminki Špoljarević.

Inicijativa se provodi uz financijsku pomoć Regionalne zaklade Zamah u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest