Učenici OŠ Draganići uključeni u monitoring ugrožene biljke kockavice

Učenici OŠ Draganići uključeni u monitoring ugrožene biljke
kockavice

U organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Karlovačke županije “Natura Viva” i Državnog zavoda za zaštitu prirode, te u suradnji s udrugom “Zraka” iz Draganića, o OŠ Draganić danas će se održati predstavljanje projekta “Akcija praćenja stanja kockavice za osnovne i srednje škole”.

Kockavica je ugrožena biljna vrsta kojoj prijeti izumiranje zbog gubitka njenog prirodnog staništa – vlažnih livada, koje nestaju zbog negativnog čovjekovog djelovanja, ali i prirodnog zaraštavanja. Monitoring kockavice provodi se od 2005. godine, a od ove godine pozvane su i sve škole da se uključe u projekt.

S početkom u 13 sati, učenici OŠ Draganići moći će poslušati dva predavanja – jedno o “Nacionalnom sustavu praćenja biološke raznolikosti”, a drugo o praćenju stanja vaskularne flore, s posebnim osvrtom na kockavicu. Predavanja će održati dipl. ing. biologije Luka Katušić i Igor Boršić.

Nakon toga bit će organiziran i rad na lokalitetu u šumi iza OŠ Draganići, kojim će se pokazati metodologija prebrojavanja jedinki na određenoj površini.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest