Odgođeno suđenje za okrutno ubojstvo zbog teškog previda ŽDO-a Gospić

Odgođeno suđenje za okrutno ubojstvo zbog teškog previda ŽDO-a
Gospić

Sasvim slučajno, na prvom danu suđenja za ubojstvo Draženi Grđan(43) iz Rudanovca na Plitvičkim Jezerima, otkriveno je da je ŽDO Gospić, koji je pripremao spis za suđenje na Županijskom sudu u Karlovcu, iz materijala izostavio ključan dokaz – dio vještačenja koji povezuje okrivljenicu sa žrtvom, Stakom Hinić(69). Ustanovili su to zamjenica ŽDO Karlovac Ljubica Fiškuš-Šumonja i sudac Ante Ujević nakon što su poslušali vještačenje sudskog vještaka Marka Krešimira Abramovića.
– Ključan i jedini materijalni trag koji povezuje žrtvu i okrivljenu je trag krvi starice na lijevom rukavu kratke kožne jakne okrivljene – rekao je vještak, a zatim je započela bezuspješna pretraga spisa ne bi li se ustanovilo gdje to u njemu piše.
Zbog svega, odvjetnik Dražene Grđan zatražio je odgodu kako bi se pripremio na nove okolnosti, koju je i dobio.
Dražena Grđan, nezaposlena majka troje djece, prošle godine u siječnju pokucala je na vrata susjede tražeći novac koji je i inače često posuđivala. Nije bila dobrodošla, pa je krenula sama uzeti po što je došla. Staka Hinić zaprijetila je policijom. Dražena joj je u lice bacila nagrizajući deterdžent, a potom joj zadala 17 ubodnih i 4 rezne rane kuhinjskim nožem. Staka Hinić iskrvarila je u hodniku svoje obiteljske kuće.
Okrivljena se brani šutnjom te sucu Ujeviću nije htjela reći osjeća li se krivom. Nastavak suđenja očekuje se 10. svibnja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest