Apel stanara Tuškanove: Ne želimo smrad benzina – zaštitite nas nemoćne građane

Apel stanara Tuškanove: Ne želimo smrad benzina – zaštitite nas
nemoćne građane

Nakon što su sve pravne mogućnosti iscrpljene, stanovnicima Tuškanove ulice na Rakovcu koji ne žele INA-inu benzinsku stanicu pod svojim prozorima preostalo je jedino da protestiraju.

Kako je rečeno na današnjem okupljanju tridesetak građana, nebulozno je da velika benzinska crpka bude usred stambenog naselja. Smrad benzina, buka i kafić koji će na novoj crpki raditi od 0 do 24 uvelike će, kazao je predsjednik Udruge Puls mladih Dinko Wasserbauer, narušiti kvalitetu života stanara dok su stanari posebno ogorčeni na način koji je obilježio cijeli projekt INA-e.

– Investitor nije objavio poziv na javnu raspravu u medijima što znači da najava gradnje nije bila transparentna nego je odrađena da se što prije uz što manje buke projekt provede, rekao je Wasserbauer na javnom skupu. Kako dodaje, INA kao član Savjeta za održivi razvoj trebala bi surađivati s građanima a ne djelovati na ovaj način.

– Tražimo da se odmah odustane od projekta i apeliramo na lokalnu samoupravu i sve donositelje odluke da se stave u perspektivu nas nemoćnih, zaključio je Wasserbauer.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest