Prosvjed završio pod Jelićevim prozorima, Vukeliću poručili “čeka te narodni sud” (VIDEO)

Prosvjed završio pod Jelićevim prozorima, Vukeliću poručili “čeka
te narodni sud” (VIDEO)

Treći karlovački prosvjed ne može se nazvati u potpunosti uspjelim. Odaziv građana bio je slab, no činjenica da se takva situacija događa u gotovo svim sredinama (primjerice, na današnjim prosvjedima u Zadru, Virovitici i Đakovu okupio se tek dvoznamenkasti broj prosvjednika) upućuje da prosvjede treba početi bolje osmišljavati, jer građani Hrvatske očito gube interes. U Karlovcu je jedva nategnut troznamenkasti broj, a organizatori nisu skrivali razočaranje, što na trenutke možda i nije bilo baš sasvim prikladno.

Tijek prosvjeda:

15.50 Na Starom placu još nema puno građana, no zanimljiva je vijest s “terena”. U Mrzlom Polju upravo je viđen gradonačelnik Jelić koji se odvezao u smjeru Duge Rese te očito neće dočekati prosvjednike.

16.00 Nešto više od 50 ljudi okupilo se zasad na Starom placu, od poznatijih primjećujemo predstavnike laburista Nikolu Vuljanića i Snježanu Kirinčić. Puno je mladih, no odaziv zasad nije posebno dobar.

16.15 Silvio Šimić održava govor na trgu, Vlada RH zasad se gotovo ne spominje, ali umjesto toga “na tapeti” su Vukelić i Turković. Vjerojatno ciljajući na slab današnji odaziv, ali i slabe odazive u drugim gradovima Šimić je kazao: “Stanovnici Hrvatske očito se ne žele boriti protiv tiranije. Mi “klinci” samo želimo stvoriti sebi bolju i pristojnu budućnost, no toga neće biti dok Hrvatsku usmjeravaju Vukelić i Turković.” Osvrnuo se i na “miniranje prosvjeda”, jer je teletext Hrvatske televizije danas objavio pogrešno vrijeme održavanja prosvjeda.

16.20 “Je li nama sila da 10% gamadi terorizira poštenu većinu?”, rekao je jedan od govornika, a organizator Šimić očito je vrlo razočaran prosvjedom i prilično oštrim riječima kritizira one koji se nisu odazvali prosvjedu

16.30 Jedan od govornika prozvao je i Branka Vukelića da je na prijašnje prosvjede slao svoje “udbaše a danas sisovce” kako bi prebrojavali ljude koji rade u gradskim tvrtkama i prijetili im otkazima. “Vukeliću, ti si đubre” zaurlao je na kraju govora.

16.31 Prosvjednici su se uputili šetnju gradom, ima ih oko stotinjak.

16.40 Prosvjednici prolaze Korzom, skandira se “*ebo vas Vukelić Branko”, “HDZ lopovi”, spominju se uglavnom lokalni političari, Jadranka Kosor još nije niti jednom spomenuta.

16.45 Incident pred HDZ-om, dok su prosvjednici skandirali “HDZ lopovi” iz obližnjeg Kluba umirovljenika izašao je muškarac srednjih godina i dobacio im ironično “S vama bi nam bilo bolje” na što je nekoliko prosvjednika fizički nasrnulo na njega, nastala je gužva unutar Kluba umirovljenika, a reagirala je policija, između ostalog i dva “prosvjednika” koji su se razotkrili kao policajci u civilu. Prosvjednici im fućkaju i pozivaju ih da skinu sunčane naočale i “pokažu face”.

Prosvjednici su pred HDZ-om ostavili i banane, “jer nas prave majmunima”.

16.53 Kolona ide Mačekovom ispod podvožnjaka, najaktualnije skandiranje trenutno je “Jaca Gadafi!”. Prosvjednika nije puno, ali ogromna količina policije pomno snima svaki pokret.

17.05 Prosvjednička kolona prolazi Meštrovićevom, skandira se “Sve u kontejnere”

17.12 “Turkoviću odlazi” viču prosvjednici, koji su u nekoliko navrata podržali i Igora Pamića. Saznajemo kako su Gademzi već prikupili oko 1200 potpisa na peticiji, i to bez podataka iz nekoliko kafića u kojima je peticija ostavljena za goste koji se žele priključiti.

17.16 Prosvjednici su u Senjskoj i očito se dobro zabavljaju. Osim fućkanja HDZ-u, kako lokalnom tako i Vladi RH, upravo su zafućkali i za zgodnom djevojkom koja je u suprotnom smjeru prošla na rolama.

17.32 Prosvjednici su u Tuškanovoj, viču “Jeliću, javi se!”, ali prema našim informacijama, Jelić nije u gradu.

17.36 Ispod Jelićevih prozora skandira se “Jeliću lopove” i “HDZ lopovi” te “Došli smo na kavicu”. Prosvjed tu završava, Šimić pesimistično poručuje da ne zna kada će biti novi prosvjed i hoće li ga on organizirati na što prosvjednici odgovaraju s “Nema predaje!”. Vukeliću su poručili da “kad sve prođe “sudit će mu narodni sud”, a ljude su pozvali da izađu na skorašnje izbore za gradske četvrti i mjesne odbore.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest