Pit ponedjeljkom: Pismo

Pit ponedjeljkom: Pismo

Stari biblijski mudrac reče da “postoji vrijeme rađanja, trajanja i umiranja” i izrekao istinu koju svi živimo, ali teško prihvaćamo, osobito ovu posljednju. Drago mi je da sam bio sudionikom rađanja KAportala, osjetio sam se počašćen vašim povjerenjem koje ste mi ukazali pozvavši me u svoj suradnički tim. Ponosan sam na to da sam bio i sudionikom rasta i trajanja portala. Lijepo je osjećati se dijelom ekipe koja se upušta u nešto novo i ima hrabrosti preuzeti rizik odluke.

Možda se niste uvijek slagali s onim što i o čemu sam pisao, ali imali ste hrabrosti stati iza toga. Ja pripadam onoj staroj gardi, rođenoj i odrasloj u jednom drugom vremenu, vi ste djeca novoga vremena, s novim idejama, novim pogledima.

Postoji vrijeme kada čovjek osjeti potrebu za nečim novim. Nakon više od petnaest godina što stvaranja, što uređivanja i pisanja po internetskim portalima i drugdje, poželi se malo mira, odmaka od toga svijeta. Postoji jedna mala i zanimljiva anegdota o starom župniku i mladom kapelanu: vidjevši kapelanovu revnost stari mu župnik reče – mladi gospodine i ja sam u početku mislio da trebam spasiti i obratiti cijeli svijet, kada sam došao u srednje godine mislio sam da to trebam učiniti u svojoj župi, danas mislim da moram moliti za sebe i spašavati sebe. Lijepo se baviti velikim temama, sanjati o preobrazbi svijeta, društva, ali postoji opasnost da sebe čovjek izgubi, zaboravi.

Družili smo se godinu dana zajedno. Zahvalan sam i komentatorima koji su se argumentima suprostavljali mojim stavovima. Različitosti su bogatstvo i otvaraju prostore kreativnosti. Ljudi se ne moraju slagati, ali moraju komunicirati.

Ovo moje pismo upućeno je kao obavijest Vama i čitateljima KAportala da više ne mogu biti Vaš suradnik i pisati kolumne. Ali i dalje ću nastojati biti Vaš prijatelj, onaj koji će vas reklamirati.  Moja je odluka neopoziva. Kao što i napisah postoji vrijeme kad se čovjek želi malo udaljiti od svega, posvetiti nekim drugim stvarima, odmoriti. Ovo pismo možete objaviti ( kako procijenite) ako mislite da je važno za posjetitelje. Lijepi pozdrav vama i svim KAportalovcima,

Lovro Zaplatić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest