Prvi rezultati Inicijative – otkrivanje nezakonitog zapošljavanja u OŠ Turanj

Prvi rezultati Inicijative – otkrivanje nezakonitog zapošljavanja u
OŠ Turanj

Nezakonito zapošljavanje u https://kaportal.hr/portal/wp-admin/post.php?action=edit&post=34614Osnovnoj školi Turanj prvi je odrađeni posao građanske inicijative koja je prije nekoliko mjeseci otvorila antikorupcijski mail te putem njega zaprima dojave o mogućem koruptivnom djelovanju u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Kako je rekao pokretač inicijative Domagoj Švegar, na antikorupcijski mail stopkorupciji.ka@gmail.com javilo se i više građana s informacijama o nezakonitom zapošljavanju u školama na području grada Karlovca.

– U posjedu smo dokaza o zasnivanju radnog odnosa s osobom koja nije zadovoljavala uvjete natječaja u Osnovnoj školi Turanj, rekao je Švegar koji je priložio rješenje više prosvjetne inspektorice Vesne Štraus o inspekcijskom nalazu u OŠ Turanj. Inspektorica je utvrdila da je posao spremačice dodijeljen osobi koja nije zadovoljavala uvjete natječaja te izabranoj spremačici zabranila daljnji rad.

– Zaprimamo velik broj mailova, ali među njima ima i podmetanja i lažnih dojava a kako bi objavom istih cijela akcija STOP KORUPCIJI bila diskreditirana. Sve građane stoga molimo za strpljenje, jer lažne dojave nam bitno usporavaju istraživanje istinitih, rekao je Švegar. Kako dodaje, jamči da će svaka dojava biti temeljito istražena. Kako javno objavljivanje nekih dokumenata može otkriti identitet pa i dovesti u opasnost osobe koje su ih dostavile, Švegar kaže kako će na temelju tih dokumenata njihov tim pravnih savjetnika sastaviti i podići kaznene prijave, od kojih će neke morati biti anonimne.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest