“Inkasator” je dijelio predizborne letke HDZ-a, ali to i naplatio 28 tisuća kuna

“Inkasator” je dijelio predizborne letke HDZ-a, ali to i naplatio
28 tisuća kuna

Gradska tvrtka “Inkasator” je kuvertirala i dijelila predizborne letke HDZ-a za predstojeće mjesne izbore, ali je tu uslugu i naplatila 28.822 kune i 41 lipu. Nakon što je “Večernji list” danas otvorio temu i postavio pitanje tko i koliko plaća za “predizbornu pomoć” gradske tvrtke vladajućoj stranci, KAportal od “Inkasatora” zatražio je konkretne podatke  ovom poslu.

Po riječima glasnogovornice ove gradske tvrtke Daliborke Jurković, “Inkasator” je tvrtka na tržištu i za određenu naknadu može pružati i naplatiti svoje usluge kako HDZ-u, tako i svakoj drugoj političkoj stranci ali i ostalim interesentima. Gradski odbor HDZ-a je naručio posao kuvertiranja i podjele predizbornih letaka po sandučićima građana što je “Inkasator” za navedenu naknadu, kaže Jurković, i učinio. Kako tvrdi glasnogovornica koja je između ostalog i druga na HDZ-ovoj listi u Gradskoj četvrti Rakovac, prilikom obavljanja ovog posla “Inkasator” nikome ne daje na uvid bazu podataka svojih korisnika – imena i njihovih adresa pa tako to nije učinio niti HDZ-u.

– Po pitanju baze podataka, odnosno adresa naših korisnika, ističemo da je “Inkasator” trgovačko društvo koje pruža određene usluge na tržištu, pa tako i povremeno pružamo usluge dostave reklamnih materijala. Međutim, bazu adresa nikome ne dajemo, već temeljem podataka iz baze samo vršimo dostavu na kućne adrese, kazala je Jurković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest