Kako do razvoja ruralnih dijelova Karlovca – u izradi Strategija s odgovorima

Kako do razvoja ruralnih dijelova Karlovca – u izradi Strategija s
odgovorima

“Strategiju razvoja ruralnog prostora Grada Karlovca” Program UN-a za razvoj (UNDP) sufinancirati će s 50 tisuća kuna dok će drugu polovicu za bitan dokument koji trebao zacrtati odrednice razvoja ruralnih dijelova Karlovca platiti sam Grad. Sporazum o financiranju potpisali su danas dogradonačelnica Marina Kolaković i predstavnica UNDP-a Louise Vinton.

– Ruralni prostor grada Karlovca zauzima 80 posto površine Grada ali na njemu živi tek 15 posto stanovništva. Depopulacija i manjak radno aktivnog stanovništva najveći su problemi ruralnih krajeva, kazala je dogradonačelnica Kolaković. Na tom području djeluje 1.339 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja se bave proizvodnjom mlijeka, povrća i voća no, dodaje dogradonačelnica, potencijali su daleko veći.

– UNDP je od 2006. godine u razvojne projekte u Karlovačkoj županiji izdvojio 550 tisuća dolara dok je projekte s javnim i biznis sektorom pomogao s ukupno 1,7 milijuna dolara, kazala je uoči potpisivanja Louise Vinton. Najveći su problemi, dodaje Vinton, nedostatak infrastrukture i mogućnosti za zapošljavanje pa se nada da će ova strategija doprinjeti razvoju ali i da se privuku sredstva Europske unije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest