U Zorin domu karlovačka Gimnazija proslavila 245. obljetnicu

U Zorin domu karlovačka Gimnazija proslavila 245. obljetnicu

U prepunom Gradskom kazalištu Zorin dom, Gimnazija Karlovac proslavila je 245. rođendan uz Svečanu akademiju. Sadržajni program imao je i ugodno osvježenje – na njemu nije bilo govora političkih dužnosnika, koji su se prisutnima mogli obratiti tek nakon završetka programa, kada su brojni gosti već napuštali Zorin dom.

Zato smo mogli uživati u bogatoj povijesti škole – kroz program su posjetitelje vodili Lorena Kovačević, Bojan Jovanović i Ivana Paljug. Nakon kratkog upoznavanja s poviješću škole i zanimljivih crtica iz prvih gimnazijskih dana, prikazan je odličan kratki film gimnazijske videodružine “Školski odmor Ljudevita Gaja”.

Potom su na red došli slavni nekadašnji gimnazijalci – kratko, prigodno i dostojno gimnazijalci su podsjetili na Nikolu Teslu, Ljudevita Rossija, Mirka Seljana, Rudolfa Taclika, Ljudevita Jonkea, Ivana Gorana Kovačića, Mariju Vrbetić, Petra Skutarija i Slavka Mihalića.

Prikazani su i intervjui koje su članovi novinarske sekcije obavili s Katicom Horvatić, Igorom Cikušom i Ognjenom Gravorom.

Tijekom cijele priredbe lijepim glazbenim i interpretatorskim nastupima program su uveličali i gimnazijski zbor i komorni orkestar, pijanistica Ana Obrovac i saksofonist Boris Kolarić, te, kao interpretatori proze i poezije – Bojan Jovanović, Franka Cegur i Ana Ninčević.

Na kraju, uz prigodan govor ravnatelja Damira Mandića, gimnazijalci su zaslužili pljesak i za novu zastavu i himnu škole, koje su osmislili sami učenici. Autori zastave su Marin Petrunić i Hrvoje Rudeš, učenici trećeg razreda, a njihov vršnjak Karlo Jurković uglazbio je himnu na tekst učenice prvog razreda Endrine Pavlić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest