Pamićeva plaća javni podatak, Lušićeva i Ivkovićeva su “osobna stvar”

Pamićeva plaća javni podatak, Lušićeva i Ivkovićeva su “osobna
stvar”

Ono što je prije dva tjedna postalo javni podatak koji je, po svemu sudeći, trebao zgroziti građane – plaća sad već bivšeg trenera NK Karlovca Igora Pamića, odjedanput je postala tajna koja spada u privatnu domenu.

Naime, odgovor na upit koliko iznosi visina plaće Pamićevog nasljednika na klupi karlovačkog prvoligaša Srećka Lušića, te njegovog zamjenika Maria Vrbanića i sportskog direktora Tomislava Ivkovića – nismo uspjeli dobiti unatoč tolikim pričama o “novom, transparentnom NK Karlovcu”. Podsjetimo, prije dva tjedna NK Karlovac je medijima samoinicijativno dostavio informaciju o plaći tadašnjeg trenera Igora Pamića i to s dodacima.

– Obavještavam vas da je NK Karlovac obavijestio službene organizacije koje po zakonu imaju obvezu znati te podatke, a između ostalog i karlovački i županijski savez. Inače, niti igrači niti trener nemaju obvezu otkriti iznos svojih primanja koja spadaju u njihovu privatnu domenu, napisala nam je u mailu glasnogovornica NK Karlovca Ivana Rumenović.

Jedino što smo uspjeli saznati je vremensko trajanje ugovora trenera. Profesionalni ugovor Lušić je potpisao na do 30. lipnja 2012. godine a Mario Vrbanić do 31. svibnja 2012.

– Srećko Lušić već ima otvoren obrt koji treba imati zbog potpisivanja profesionalnog ugovora dok Mario Vrbanić ima obvezu to učiniti u što kraćem periodu, kazala je Rumenović i uputila nas da osobno pitamo trenere o visini primanja. Podsjetimo, na tiskovnoj konferenciji o plaći u NK Karlovcu nije želio govoriti sportski direktor Tomislav Ivković već je novinaru odvratio protupitanjem “reći ću vam kad vi meni kažete kolika je vaša”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest