Ekološko društvo Pan na međunarodnoj konferenciji o vodama u Poljskoj

Ekološko društvo Pan na međunarodnoj konferenciji o vodama u
Poljskoj

Ekološko društvo Pan – Karlovac sudjelovalo je na međunarodnoj konferenciji i radionici “Water in urban area” koja se održala u gradu Plocku u Poljskoj od 22. do 25 ožujka.

Konferencija i radionice su održane u organizaciji UNITAR-a (United Nations Institute for Training and Research) i CIFAL Plock (International Training Centre for Local Authorities/Actors), a karlovačko društvo predstavljao je Denis Frančišković.

Na konferenciji i radionicama sudjelovali su predstavnici gradova, državnih agencija, sveučilišta i investicijskih grupacija iz 8 zemalja(Poljska, Slovačka, Nizozemska, Makedonija, Albanija, Srbija, Švicarska i Hrvatska).

Eko – Pan, kao jedini predstavnik nevladinih organizacija iz Hrvatske, pozvan je da održi prezentaciju u trajanju 30 minuta. U prezentaciji je predstavljen grad Karlovac, naše četiri rijeke i aktualni projekti vezani za upravljanje vodama ISPA, IPA I komponenta (Eko – Pan je nedavno u partnerstvu s gradom Karlovcem započeo s provođenjem projekta “Upravljanje i zaštita karlovačkih rijeka” financiran nepovratnim sredstvima Europske komisije).

Sudjelovanje na navedenom događaju bilo je vrlo korisno u razmijeni iskustava vezano za upravljanje vodama u urbanim sredinama, kao i ostvarivanju kontakata i partnerstava za buduću suradnju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest