Nekoliko vrlo zanimljivih glazbenih i kulturnih poslastica u mjesecu travnju

Nekoliko vrlo zanimljivih glazbenih i kulturnih poslastica u
mjesecu travnju

Karlovac tradicionalno oživljava s dolaskom ljepših dana, a da bi ova godina mogla nalikovati na proteklu, kada smo tijekom proljeća i ljeta mogli uživati u doista velikom broju događanja, pokazuje već program za mjesec travanj.

Kada su u pitanju koncerti svakako treba istaknuti turneju Darka Rundeka i Cargo Tria. “Plavi avion” u Karlovac sleće 8. travnja. Već dan kasnije na svoje će doći partijaneri, LED ekipa s dolaskom proljeća priprema prvi veliki ovogodišnji party na otvorenom, u Starom gradu Dubovac, pod nazivom “Beat svega”.

U četvrtak, 14. travnja, na svoje će doći ljubitelji starogradskih romansi – u Domu OS RH Zrinski gostuje legendarni Zvonko Bogdan s vojvođanskim tamburaškim orkestrom.

Nekoliko pravih poslastica priprema i Zorin dom. U ponedjeljak, 18. travnja, u Domu OS RH Zrinski gostuje HNK Osijek s vječnom “Malom Floramy”, a u srijedu, 20. travnja, ljubitelji klasične glazbe zasigurno će uživati uz humanitarni koncert u Zorin domu – nastupa karlovačka gitaristica svjetskog glasa Ana Vidović uz brata i također nekadašnju svjetsku gitarističku zvijezdu Viktora Vidovića, a gostuju i operna primadona Ivanka Boljkovac, Ibrica Jusić…

Kraj mjeseca donosi novo izdanje Hermetike i to u trajanju čak četiri dana. Smotra rock bendova Karlovačke županije počinje 28. travnja.

Naravno, ovo su samo izdvojeni najveći događaji. Svirki će kao i svakog mjeseca biti u Crnom mačku, Edison Buddha baru, Bambiju, Bundesu…KAbina u Cohiba cafeu donosi književne večeri i svirke karlovačkog Slowtimea, zagrebačkih bendova Tix i Čudnoređe te kantautora Zvonimira Varge.

Od kazališnih predstava treba spomenuti i hit komediju “Vesele žene Hrvatske” u Domu OS RH Zrinski 15. travnja, te “Divu”, 28. travnja u Zorin domu. Baletni studio na kraju mjeseca ima i novu premijeru – “Ježeva kućica”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest