Nakon 9-satnog ispitivanja istražni sudac Vukovića i Žabčića zatvorio na 48 sati

Nakon 9-satnog ispitivanja istražni sudac Vukovića i Žabčića
zatvorio na 48 sati

Dva vjerojatno najbogatija stanovnika Karlovačke županije, industrijalci, Marko Vuković i njegov dugogodišnji poslovni partner Ivan Žabčić, noć će provesti u zatvoru. Nakon ispitivanja u Istražnom centru Županijskog suda u Karlovcu sudac Ivan Perković odlučio ih je, a s njima i trećeosumnjičenika Tomicu Godeca, zadržati u pritvoru 48 sati. Osumnjičenici se nisu branili šutnjom već su odlučili iznositi svoju obranu, a to je trajalo duže od 9 sati.

Alenka Laptalo, glasnogovornica Suda rekla je kako je zadržavanje u pritvoru osumnjičenicima određeno zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke. Na potezu je sada Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu koje bi u narednih 48 sati trebalo podnijeti istražni zahtjev.

Podsjetimo, sva trojica osumnjičenih uhićena su u utorak u Zagrebu, a potom prepraćena u Karlovac. Tereti ih se da su zlouporabom ovlasti i “pranjem” novca u “aferi Daimler” protupravno stekli skoro milijun eura. Po izlasku s ispitivanja Žabčićev odvjetnik Tihomir Rubeša ustvrdio je da ovaj slučaj nema nikakve veze s mitom kako su danas objavili neki mediji. Kako kaže, radi se o sumnji za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti dok dodaje da će u postupku sigurno biti dokazani kako Vuković i Žabčić nisu krivi. Također, pretpostavlja da će u narednih 48 sati biti podnesen istražni zahtjev.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest