Suđenje godine: Ispred suda 20-ak članova romskih obitelji, optuženi se ne osjećaju krivima

Suđenje godine: Ispred suda 20-ak članova romskih obitelji,
optuženi se ne osjećaju krivima

Na Županijskom sudu u Karlovcu upravo počinje suđenje trojici pripadnika romskog klana Hudorović koji su optuženima za ubojstvo Mate Velića te ranjavanje njegove supruge i kćeri u stravičnom napadu motiviranom krvnom osvetom.

Suđenje je zbog “visokog rizika” i tenzijama između dvije romske obitelji zatvoreno za javnost no ispred suda se od osam sati ujutro okupilo dvadesetak članova obje obitelji. Skup osigurava i dvadesetak policajaca koji imaju zadatak da se ništa ne prepusti slučaju.

Suđenje, međutim, nije zatvoreno za novinare tako da ćete na KAportalu moći pratiti najzanimljivije trenutke suđenja.

Podsjetimo, na optuženičkoj klupi u procesu kojeg vodi sudac Ante Ujević nalaze se Juraj i Nenad Hudorović, ali i maloljetnik star četrnaest godina zbog kaznenih djela teškog ubojstva i ubojstva u pokušaju.

Kako navodi Županijsko državno odvjetništvo, trojka je 25. listopada na staroj karlovačkoj cesti između mjesta Draganički Lug i Ilovac zbog osvete pucala na kamionet TAM u kojem je poginuo Mate Velić dok su njegova supruga i kćer teško ranjene. Slučaj krvne osvete u Karlovcu koji je bio samo nastavak vatrenog okršaja u Otoku Oštarijskom kod Ogulina. Predloženo je da se protiv okrivljenika produlji pritvor.

– Optuženike je u sudnicu dopratilo osam pripadnika pravosudne policije. Okrivljenici koji se očito kaju za svoj zločin redom plaču.

– Na upit suca o krivnji, sva trojica optuženih izjavila su da se ne osjećaju krivima po ovakvoj kvalifikaciji optužnice.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest