Suđenje za krvnu osvetu: Optuženici plakali, prijetnje “rješavanjem obitelji”

Suđenje za krvnu osvetu: Optuženici plakali, prijetnje “rješavanjem
obitelji”

Suđenje Juraju i Nenadu Hudoroviću te maloljetniku starom 15 godina na Županijskom sudu u Karlovcu danas je započelo ispitivanjem svjedoka.

Ispitana je Draga Jurković, supruga ubijenog Mate Velića koja je u obračunu motiviranom krvnom osvetom u listopadu prošle godine kao i njezina kćer bila teško ranjena.

Sudnica je od početka suđenja bila izuzetno nabijena emocijama, dok je slična situacija bila i ispred zgrade suda gdje je dvadesetak pripadnika oba sukobljena romska klana došlo ispratiti optuženike, odnosno svjedoke. Suđenje je obilježila i izravna prijetnja optuženiku Nenadu Hudoroviću koja pokazuje da “rane” među zavađenim obiteljima niti blizu nisu zacijelile.

– Riješit ću ti najmilije, došapnuo je pred svima osumnjičenom Nenadu Hudoroviću po izlasku iz sudnice Frane Velić – Pera, 20-godišnji sin ubijenog  Mate Velića koji je kod kobnog događaja vozio napadnuti kamionet TAM. Kako novinari, porotnici pa ni sudac Ante Ujević nisu dobro čuli što je točno Velić rekao Hudoroviću, osumnjičenik je ustvrdio da mu je zaprijetio ovim riječima te je prijetnja ušla u zapisnik.

Oba ispitana svjedoka, i Draga Jurković i Frane Velić vidjeli su da je u njih pucao Juraj Hudorović zvan Burge. Drugu osobu nisu vidjeli no Velić tvrdi da je bilo pucano iz dva pištolja jer je, kaže, “čuo takve zvukove metaka”. Maloljetnika koji je također optužen u ovom slučaju svjedoci nisu vidjeli kod spornog događaja.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest