Projekt “Greenways” vrijedan 667 tisuća eura propao – krivci Europljani?

Projekt “Greenways” vrijedan 667 tisuća eura propao – krivci
Europljani?

Projekt “Greenways” koji je novcima Europske unije trebao urediti odmorišta za bicikliste i tematsku stazu u Rakovci, te otvoriti tri radna mjesta u njegovoj implementaciji neslavno je propao. No ovog puta, kako tvrdi direktor Razvojne agencije Karlovačke županije Viktor Šegrt, za to nisu krivi oni, već nizozemska agencija SNV koja je bila nositelj posla partnerima u projektu iz Unsko – sanskog kantona susjedne Bosne i Hercegovine. Zbog smanjenja financijskih sredstava od svoje Vlade SNV je procijenio da bi trebao izaći iz ovog projekta, ali i brojnih drugih koje je vodio u zemljama Balkana – BiH, Crnoj Gori, Srbiji, Kosovu i Makedoniji.

– Mi smo napravili sve što smo mogli, potpisali ugovore, raspisali natječaje da bi na koncu oni partnerima iz BiH rekli “nećemo više raditi”, rekao nam je Viktor Šegrt. Kako tvrdi, hrvatska strana u projektu vrijednom čak 667,5 tisuća eura učinila je sve potrebno no neozbiljni su ispali – Europljani.

– Razgovarao sam s voditeljicom SNV-a u sjedištu na Kosovu i objasnila mi je njihove razloge odustanka. Mi smo tu dobro i prošli ali zamislite Makedonce i ostale koji su s njima radili brojne projekte i sada im je sav trud pao u vodu, dodaje  Šegrt.

Da podsjetimo što je to “Greenways” trebao donijeti Karlovačkoj županiji, a neće. Radilo se, naime, o uređenju šest odmorišta za bicikliste s tablama, stolovima i klupama kod Rakovice, kao i  tematskoj stazi “Put pralje Cvebe”. Uz otvaranje tri nova radna mjesta to su trebali biti samo neki od benefita ovog projekta u kojem su, uz Razvojnu agenciju i Grad Karlovac, sudjelovali i Udruga Zvono uz Kupu, turističke zajednice Rakovice i Sisačko – moslavačke županije, te partneri iz BiH.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest