Suđenje za krvnu osvetu – kćer ubijenog koja je ostala nepokretna tvrdi da su pucala sva trojica

Suđenje za krvnu osvetu – kćer ubijenog koja je ostala nepokretna
tvrdi da su pucala sva trojica

Na Županijskom sudu u Karlovcu danas se nastavlja suđenje Juraju i Nenadu Hudoroviću te maloljetniku starom 15 godina za ubojstvo Mate Velića koje je, po tvrdnjama Državnog odvjetništva, motivirano bezobzirnom krvnom osvetom.

Nakon prošlotjednog svjedočenja supruge ubijenog Velića, Drage Jurković, te njezinog sina, danas bi trebao svjedočiti svjedok koji nije došao na prošlo ročište, dok će svoje nalaze iznijeti i niz vještaka.

Posebno bi moglo biti zanimljivo balističko vještačenje koje bi trebalo razjasniti radi li se o pucanju iz više pištolja ili iz jednog, te jesu li iz njega pucala sva trojica optuženika. Kao i proteklog tjedna ispred zgrade karlovačkog suda okupili su se Romi iz oba sukobljena klana, tako da će i ovaj dan na Trgu hrvatskih branitelja proći uz prilično policijsko osiguranje.

Ročište je započelo čitanjem iskaza maloljetne M. H. koja je prilikom napada ranjena u glavu te je ostala nepokretna pa je iskaz uzet u njezinom domu.  U svom iskazu tvrdi da su pucala sva tri napadača u različito vrijeme. Svjedočio je i zaštitar u trgovačkom centru Supernova dok upravo svoj nalaz čita medicinski vještak prim.dr.sc. Želimira Korać. Po nalazu medicinskog vještaka, Mate Velić je umro od iskrvarenja u prsnu šupljinu izazvanog oštećenjem grudne aorte kod strijelne rane prsišta. Također, zadobio je i prostrijelne rane s prednje i stražnje strane grudnog koša. Njegova supruga Draga Jurković zadobila je prostrijelne rane desnog prsišta i desne šake dok je kćeri, uslijed prostrijeljivanja desnog zatiljka, ostao metak u glavi koji je oštetio moždano tkivo.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest