Veliki pljesak i još veći interes za mlade karlovačke filmaše na festivalu u Italiji u Carate Brianzi

Veliki pljesak i još veći interes za mlade karlovačke filmaše na
festivalu u Italiji u Carate Brianzi

Od pokretanja video sekcije u skromnoj gimnazijskoj učionici, u svega desetak godina mladi karlovački filmaši “dogurali” su do organizatora respektabilnog svjetskog festivala i traženih gostiju na sličnim festivalima diljem svijeta. Pokretači Four river film festivala, koji je protekle godine ugostio mlade filmaše s četiri kontinenta, vrijeme između dva festivala provode predstavljajući svoj festival i grad na četiri rijeke diljem Europe. Nakon brojnih gostovanja u Hrvatskoj te sudjelovanja na festivalima u Mađarskoj i Irskoj, ekipa karlovačkog festivala bila je i gost međunarodnog srednjoškolskog filmskog festivala u talijanskom gradiću Carate Brianzi.

Interes za mlade Karlovčane bio je ogroman. Nina Čorak, Marko Mikšić, Kristijan Protulipac i Marko Pekić pred prepunom su dvoranom srednje škole “Leonardo da Vinci” održali promotivno predavanje o karlovačkom festivalu, a pljuštale su i nove ponude – uz dodatno potvrđenu suradnju s festivalom Timeline, dogovorena je suradnja s Primo Liceo Artistico iz Torina, školom Copernico-Carpeggiani iz Ferrare, predstavnicima Media Literacy Awarda iz Beča te školom Miguel Servetus iz španjolske Zaragoze.

Karlovačke filmaše primio je i gradonačelnik Carate Brianzia, a ni što se tiče filmskog dijela programa nisu tek uživali u programu, već je film gimnazijalki Nine Čorak i Helene Panijan “Kobna greška”, prikazan u natjecateljskom dijelu festivala.

Podsjetimo, ove godine Karlovac će od 7. do 10. rujna biti domaćin dvije velike filmske priredbe za mlade. U našem gradu održat će se 16. državna filmska revija mladeži te 4. međunarodni Four river film festival.

Očekuje se da će ove godine broj sudionika u natjecateljskom dijelu festivala preći brojku od 100 filmova, a ponude i prijave već sada dolaze iz praktički svih krajeva svijeta.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest