Pljesak i smijeh na KAbini uz zanimljive priče Borisa Veličana

Pljesak i smijeh na KAbini uz zanimljive priče Borisa Veličana

Na novoj, privremenoj, lokaciji u knjižari VBZ, dvanaesto izdanje KAbine potvrdilo je kako su Karlovčani s velikim interesom primili ovaj projekt, neovisno o mjestu održavanja. Prije samog početka književne večeri posjetitelji su mogli saznati kako će do skorašnje stanke, vjerojatno biti održana još jedna promocija u knjižari VBZ, a moguća je i jedna večer u Promenada klubu. Uslijedit će izložbe i rock svirke u karlovačkim parkovima, a od jeseni će KAbina, po početnoj književno-glazbenoj koncepciji, gotovo sigurno biti nastavljena u Amadeusu.

Oni koji su večer odlučili provesti uz predstavljanje svjetskog putnika i putopisca Borisa Veličana nisu požalili. Zainteresiranih je bilo i više nego stolica, no zanimljive priče iz udaljenih krajeva svijeta zadržale su sve prisutne, pa i one koji su promociju morali odstajati.

Veličan je autor dvije knjige – “Meni je svaki dan nedjelja” i “Odavde do tralala”, a vrlo skoro na tržištu bi se trebala pojaviti i treća, naslova “Doma je lijepo, ali svugdje je najljepše”.

Sadržaj književne večeri teško je prepričavati, no kada je sugovornik propješačio put od Petrograda do Pariza (slijedeći primjer Karlovčanina Mirka Seljana), pješice išao od Zagreba do Sahare, a na skuteru do Kine, onda je jasno kako je bilo jako puno zanimljivosti, a uz njih i pljeska i smijeha.

No, zato nećete pogriješiti ako u knjižnicama ili knjižarama pronađete neku od Veličanovih knjiga, ili pročitate blog s puta od Zagreba do Sahare na adresi http://blog.vecernji.hr/boris-velican/. Potrudite se i saznajte kako su Veličan i njegov kolega Vjeran Hrpka u Pakistanu osnovali tvrtku i prešli granicu preko koje nije mogao preći ni čuveni Michael Palin, zašto je, dirnut ljudskom dobrotom, zasuzio u pakistanskoj zabiti, kako je pobjegao ruskim mafijašima i još puno puno zanimljivih priča.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest