Iskustva u radu hitne pomoći pretočena u priručnik – novi edukacijski materijal

Iskustva u radu hitne pomoći pretočena u priručnik – novi
edukacijski materijal

Priručnik “Temeljni hitni medicinski postupci”, djelo je autorskog dvojca – med. tehničara Miljenka Gvožđaka, djelatnika karlovačke Hitne pomoći i dr. Branke Tomljanović iz Zavoda za hitnu medicini, u budućnosti bit će vrijedan edukacijski materijal u školovanju i obuci medicinskih sestara i tehničara, ali i svima onima koji čine tim za pružanje hitne medicinske skrbi, zaključak je jučerašnjeg predstavljanja ovog uratka u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić”.

Po riječima autora Miljenka Gvožđaka, priručnik je nastao na temelju dugogodišnjeg iskustva na radu u hitnoj pomoći. Sadrži opise i temeljne hitne medicinske postupke koji će na terenu biti dragocjeni kad je riječ o spašavanju ljudskih života.

Izdavač priručnika je Hrvatska komora medicinskih sestara te Hrvatski zavod za hitnu medicinu. Nakon niza godina provedenih u službi hitne medicine autori su uvidjeli da unatoč formalnom školovanju za provođenje postupaka zdravstvene njege, medicinske sestre i tehničari većinu znanja i vještina stječu isključivo radom u izvanbolničkom hitnom zbrinjavanju. Kako se više ne bi oslanjali samo na svoja, u svakom slučaju vrijedna iskustva, autori su u  priručniku opisali temeljne hitne medicinske postupke na način koji osigurava brzo učenje, odlično razumijevanje, spoznaju visoke razine odgovornosti, kao i obvezu postupanja na točno opisan način.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest