Danas u Gradskom muzeju – edukativni muzejski program “Dodir idola”

Danas u Gradskom muzeju – edukativni muzejski program “Dodir idola”

Muzejski edukativni program “Dodir idola” prava je atrakcija i namijenjen je djeci od 6 do 14 godina a kojeg danas povodom Međunarodnog dana muzeja u karlovačkom muzeju organizira Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva.

Tako će se danas u 12 sati u Gradskom muzeju Karlovac održati prezentacija edukativnopg programa “Dodir idola “za medije, dok je u nastavku, od 13 sati predviđen redoviti program za posjetitelje.

– Edukativni program Gradskog muzeja Karlovac za djecu od 6 do 14 godina pod nazivom “Dodir idola”, posvećen je izuzetno vrijednoj i mnogočemu jedinstvenoj arheološkoj zbirci prapovijesnih idola s lokaliteta Turska kosa koja se čuva u fundusu Gradskog muzeja Karlovac. Ovom prigodom ujedno obilježavamo 30 godina sustavnih istraživanja Gradskog muzeja Karlovac na lokalitetu Turska kosa. Program se sastoji od tematskih stručnih vodstava, dopune arheološkog dijela stalnog postava Muzeja, prigodne prodaje muzejskih izdanja, arheološke radionice za djecu i nagradne igre, stoji u najavi ovog događaja.

Raspored održavanja programa “Dodir idola”

12. 4. – 18. 5. 2011. besplatan ulaz u Muzej uz knjižicu DODIR i sakupljanje pečata za nagradnu igru

20. 4. dopuna arheološkog dijela stalnog postava s predmetima iz zbirke idola s Turske kose

Svake srijede u 13 sati za vrijeme trajanja akcije (20. 4., 27. 4., 4. 5., 11. 5. i 18. 5.): prezentacija arheološkog nalazišta Turska kosa i 30 godina sustavnih istraživanja Gradskog muzeja Karlovac; stručno vodstvo u stalnom postavu Muzeja posvećeno idolima s Turske kose (trajanje 45 min.) Ulaz slobodan.

13. 5. arheološka radionica za djecu u sklopu 5. Susreta gradova prijatelja djece

18. 5. Međunarodni dan muzeja: slobodan ulaz i produženo radno vrijeme za posjetitelje do 19 sati

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest