Natječaj za sklonište za pse poništen, jedini se javio CRPK ali s uvećanim troškovnikom

Natječaj za sklonište za pse poništen, jedini se javio CRPK ali s
uvećanim troškovnikom

Odlukom gradonačelnika poništen je javni natječaj za obavljanje poslova higijeničarske službe i skoništa za životinje na području Grada Karlovca, objavljeno je danas na službenim stranicama Grada.  Kako stoji u obrazloženju, na objavljene natječaje pristigle su ponude od Centra za razvoj poljoprivrede i trgovinu poljoprivrednim proizvodima (CRPK) koja je i dosadašnji koncesionar no to, međutim, nije razlog poništenja natječaja.

– Povjerenstvo je uočilo veliko povećanje cijena u odnosu na važeći troškovnik te se pristupilo analizi troškova i cijena s dobivenim podacima iz drugih jedinica lokalne samouprave. Usporedbom je evidentirana velika razlika u cijeni koju je ponuditelj dao Gradu Karlovcu spram istog broja uklonjenih nusproizvoda životinjskog porijekla, zbrinutih pasa i troškova u drugim jedinicama lokalne samouprave, objasnili su u karlovačkoj gradskoj upravi.

Grad Karlovac je u proračunu za 2011. godinu predvidio 100 tisuća kuna za poslove higijeničarske službe i 450 tisuća za sklonište za životinje. Prema ponuđenim cijenama troškovi bi premašili sredstva u proračunu za 2011. godinu od 60 do 100 posto.

Podsjetimo, CRPK kao koncesionar često se nalazio na udaru udruga za zaštitu životinja, dok je nedavno od udruge Prijatelji životinja zaradio i kaznenu prijavu zbog navodnog kršenja niza zakona i pravilnika.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest