Proljetni koncert Glazbene škole u prepunom Domu OS RH Zrinski

Proljetni koncert Glazbene škole u prepunom Domu OS RH Zrinski

U Domu OS RH Zrinski održan je tradicionalni “Proljetni koncert Glazbene škole”, na kojem su predstavljeni svi odjeli najstarije hrvatske glazbene škole.

Na samom početku ravnateljica Ljiljana Ščedrov najavila je iznenađenje, koje je za publiku pripremio zbor osnovne Glazbene škole. Otvorivši koncert proljetnim melodijama Wolfganga Amadeusa Mozarta te Igora Kuljerića, članovi zbora prošetali su dvoranom te publici poklonili cvijeće.

Lijepa proljetna atmosfera nastavila se predstavljanjem dueta harmonika nakon čega je uslijedio nastup komornog ansambla ”Euterpa”. Uz ”Euterpu” su nastupile i dvije solistice na flautama – Maria Krajačić i Marija Lugarić – a zajedno su izveli dva djela Johana Sebastiana Bacha.

Svoj rad u sklopu Glazbene škole nakon toga je  predstavio mješoviti zbor u sastavu Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora, izvevši četiri skladbe. Uslijedio je razigrani nastup orkestra gitara koji je, između ostalog, izveo i poznatu melodiju iz filma ”Most na rijeci Kwai”, ”The River Kwai March”, za koju je njezin autor Malcolm Arnold osvojio Oscara.

Pred kraj 90-minutnog koncerta, održanog pred prepunom dvoranom Doma OS RH Zrinski, publici se predstavio i Gudački orkestar glazbene škole sa četiri skladbe te dvije solistice, Marta Lugarić na flauti i Lora Vuković na klarinetu.

Za sam kraj ostavljen je Puhački orkestar grada Karlovca, koji je veselim nastupom zgodno zaokružio koncert, a cijeli je orkestar, zajedno sa dirigentom prof. Danijelom Martinovićem, u ime svih učenika i profesora Glazbene škole svima poželio sretan Uskrs.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest