SDP-ova vijećnica nabrajala “grijehe” gradske vlasti – od bazena i kina do nezaposlenosti

SDP-ova vijećnica nabrajala “grijehe” gradske vlasti – od bazena i
kina do nezaposlenosti

– Imali smo dva projekta za bazen, od bazena nema ništa. Dva projekta za kino – ista situacija. Prodamo zemljište pa ga otkupimo, pa ne znamo što bi s njim. Prodamo vojarnu pa razmišljamo da je nazad otkupimo, počela je s na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća s brojanjem “grijeha vlasti” SDP-ova vijećnica Marija Bodrožić Zorić. Tu je još pridodala željezničko stajalište koje četiri godine “čeka prvi vlak”, skupo brendiranje grada koje nema nikakvih efekata, “opasnu” brzu cestu punu rupa, bivši hotel “Central” kao novo ruglo u centru grada, sumnjiva zapošljavanja i ogroman broj nezaposlenih.

– Gradonačelnik kao odgovorna osoba je taj koji mora kazati što se može napraviti, što se ne može, što mora biti brzo, a što može čekati, prozvala je Bodrožić Zorić.

Uz već dobro poznatu izreku o “napola punoj i napola praznoj čaši”, gradonačelnik Damir Jelić je ustvrdio da Karlovac praktički već – ima bazen.

– Bilo je napravljeno pet, a ne dva projekta bazena, tri u bivšoj Jugoslaviji i dva u Republici Hrvatskoj. Koliko se novca dalo za te projekte, ispada da praktički već imamo bazen, rekao je Jelić. Kako kaže, Karlovačka županija jedina u Hrvatskoj bilježi pad nezaposlenosti dok Alstom i HS Produkt odlično posluju i idu u nove investicije. Što se tiče rada gradske uprave, Jelić je rekao da kao servis građana gradska uprava djeluje na razini koja se iz dana u dan mora popravljati dok bi tome trebala pridonijeti i buduća gradska strategija u izradi. Bodrožić Zorić, međutim, nije bila prezadovoljna odgovorom gradonačelnika. Prije svega, pita na koji način uopće Grad može utjecati na poslovanje Alstoma i HS-a dok je čak HS Produkt prozvala rekavši da je lako investirati u razvoj kad radnici nemaju primjerene plaće. – Što se tiče nezaposlenosti, kad prestanu javni radovi i sezonski poslovi, vidjet ćemo gdje ćemo biti, zaključila je SDP-ova vijećnica.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest