Kriminalistička policija “češlja” poslovanje Nogometnog kluba Karlovac

Kriminalistička policija “češlja” poslovanje Nogometnog kluba
Karlovac

Inspektori kriminalističke policije PU karlovačke od danas vode nadzor nad financijskim poslovanjem Nogometnog kluba Karlovac. To je svojevrsna kulminacija događaja koje je pokrenuo sam predsjednik NK Karlovca, Stjepan Turković, nakon što je na press konferenciji još u ožujku novinarima kazao kako je bivši trener Igor Pamić s klubom imao potpisan nelegalan ugovor kojim se krše zakonski propisi Republike Hrvatske. No, na sveopće iznenađenje okupljenih novinara, Turković je tada rekao kako “nikada neće reći” tko je potpisnik ugovora u ime NK Karlovca, kao i da neće nikome prijaviti kaznena djela o kojima je maločas govorio.

Ipak, medijski tekstovi bili su dovoljni da nadležne institucije počnu provjeravati istinitost navoda, pa je još 2. travnja Državno odvjetništvo od predsjednika Turkovića zatražilo očitovanje o ovom slučaju (javnost nije obaviještena o odgovoru iz NK Karlovca), ali i zatražilo od kluba da dostavi poslovnu dokumentaciju.

Čini se kako temelja za istragu svakako ima, jer od danas je u prostorijama kluba Kriminalistička policija, koja će ustanoviti kako je zapravo poslovao NK Karlovac u proteklom razdoblju i je li bilo nezakonitosti te, ukoliko jest, tko ih je sve činio.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest