Karlovački tamburaši “Grofovi” osvojili drugu nagradu na festivalu “Zlatna ruža”

Karlovački tamburaši “Grofovi” osvojili drugu nagradu na festivalu
“Zlatna ruža”

Karlovački tamburaški sastav “Grofovi” osvajači su druge nagrade žirija na festivalu “Zlatna ruža” održanom prošlog vikenda u Zagrebu. Pjesma “Jedan čovjek, jedna žena, jedna bol” dobila je vrijedno priznanje kao i autor Goran Topolovac iz Duge Rese, te Branko Ivanković, dugogodišnji suradnik “Grofova” koji je napravio aranžman te sami izvođači.

– Iako smo odmah znali da je pjesma kvalitetna, sama nagrada nas je ugodno iznenadila, jer je konkurencija zaista bila na visini. Ovo nam je prvi nastup na festivalu natjecateljskog karaktera pa nas time ovo priznanje posebno veseli, rekao je Milan Prša, jedan od “Grofova”.

Autor pjesme Goran Topolovac također je ponosan na ovu nagradu, posebno jer je osvojena u konkurenciji 16 kvalitetnih i iskusnih izvođača tamburaške glazbe. Kako je rekao, žiri se sastojao od eminentnih urednika hrvatskih radio postaja, uglavnom iz Slavonije i okolice Zagreba, koji nisu toliko upoznati s karlovačkom glazbenom scenom.

– Zato imamo razloga vjerovati kako je nagrada posljedica kvalitete pjesme i izvedbe. Kao i Grofovima, ova je nagrada i meni potvrda dugogodišnjeg autorskog rada sa svojim matičnim sastavom “047”, ali i nagrađivanim izvođačima, poput karlovačke klape “Furešti”, rekao je Topolovac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest