Lijepa večer uz sjajnu Anu i Viktora Vidovića, Ivanku Boljkovac i Ibricu Jusića

Lijepa večer uz sjajnu Anu i Viktora Vidovića, Ivanku Boljkovac i
Ibricu Jusića

Lijepu priliku da uživaju u kulturnom događaju na svjetskoj razini imali su Karlovčani u srijedu navečer u Gradskom kazalištu Zorin dom. Naša sugrađanka, gitaristica svjetskog glasa Ana Vidović, bila je središnja figura vrlo lijepe glazbene večeri, no nisu zaostajali niti drugi sudionici, njen brat i također gitaristički virtuoz Viktor Vidović, operna primadona Ivanka Boljkovac uz pijanističku pratnju prof. Ognjena Gravore te majstor šansone Ibrica Jusić.

Ana Vidović nakon koncertiranja po SAD-u, na maloj turneji koja je završila s dva uspješna koncerta u Salt Lake Cityu i kratkog “zaustavljanja” u Slovačkoj, tijekom odmora u rodnom gradu rado se odazvala pozivu Gradskog kazališta Zorin dom i Društva Karlovčana i prijatelja Karlovca u Zagrebu i nastupila na humanitarnom koncertu za Dječji dom Vladimira Nazora, kojem će, za potrebe kupnje vozila, pripasti sav prihod s koncerta. I ne samo nastupila, već održala pravi mali koncert, uz osam samostalnih skladbi te još četiri izvedene s bratom Viktorom.

Od “Venezuelanskih valcera” Antonia Laura, preko Beatlesa i prekrasnog “Sjećanja na Alhambru”, sve do svojevrsnog vrhunca koncerta uz “Cavatinu” iz nezaboravnog “Lovca na jelene”, Ana Vidović nesebično je sa sugrađanima podijelila svoj izniman talent i virtuoznost, s kojima puni koncertne dvorane diljem svijeta.

Zajedno s Viktorom Vidovićem, koji je također izvrsno odsvirao nekoliko skladbi Heitora Ville-Lobosa, Ana je odsvirala i još nekoliko skladbi, između ostalog i vrlo toplo primljene autorske radove upravo brata Viktora, “Kuća na splavi” i “Rondo gitaristico”. Viktor Vidović predstavio je još nekoliko svojih djela iz ciklusa “Godišnja doba”.

Ivanka Boljkovac, uz pratnju Ognjena Gravore, pokazala je svoje operne mogućnosti poznatom Desdemoninom arijom iz “Otela”, a zapjevala je i Karlovcu u pjesmi “Povedi me, moj voljeni grade”.

Ibrica Jusić, pak, dirnuo je srca ljubitelja šansone uz “Ponoć”, “Malenu” i “Žute dunje”, te zajednički nastup s Viktorom Vidovićem uz “U svakom slučaju te volim” na tekst Luke Paljetka.

Nakon još nekoliko dana odmora u rodnom gradu, Anu Vidović očekuju koncerti u Njemačkoj, Škotskoj, Brazilu, Paragvaju i SAD-u.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest