Učeničko zadrugarstvo sve popularnije – rad već u školskim klupama

Učeničko zadrugarstvo sve popularnije – rad već u školskim klupama

Izložba istraživačkih radova učenika, susret predstavnika učeničkih zadruga s Agencijom za odgoj i obrazovanje iz Splita te završetak pokusa koji bi trebao pokazati koja zemlja na našem području najviše odgovara rastu špinata bili su sadržaji kojima je jučer Prirodoslovna škola Karlovac obilježila 10-godišnjicu osnivanja učeničkih zadruga na našem području.

Po riječima ravnatelja škole Damira Jakšića koji vodi Učeničku zadrugu Rode, Prirodoslovna škola Karlovac jedna je od najuspješnija upravo u segmentu istraživačkih radova. To pokazuju odlični rezultati na državnim prvenstvima gdje svake godine u Karlovac dođe barem jedna od prve tri nagrade.

– Možemo se pohvaliti da su brojni naši učenici postali vrlo uspješni studenti, dok im je rad na istraživačkim projektima u školi svakako pomogao da to postanu.

Unatoč priličnoj gužvi koja je jučer bila na hodnicima ove karlovačke škole, odrađen je niz prezentacija i sastanaka dok je posebno značajan onaj predstavnika učeničkih zadruga Karlovačke i Ličko – senjske županije s djelatnicima Agencije za odgoj obrazovanje iz Splita a kako bi se mladi zadrugari bolje upoznali s vidom zadrugarstva koje u zadnje vrijeme posebno forsira Hrvatska ali i Europa.

U suradnji s Petrokemijom iz Kutine, učenici su proveli pokus vezan za rast špinata na našem području. Kako je objasnio Jakšić, organizirane su četiri pokusne plohe gdje se ispituje utjecaj gnojiva na rast špinata. Posebnim mjerenjima utvrdit će se koja je podloga najkvalitetnija za uzgoj špinata na našem području.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest