GONG-ov financijski izvještaj o strankama: Karlovačke tvrtke Lana Commerce i Lana tiskara među “sumnjivim donatorima HDZ-a”

Političke stranke “okrenule” su u prošloj godini čak 144 milijuna kuna. U pregledu financijskih izvještaja političkih stranaka, koji je objavio GONG, HDZ povezuju sa sumnjivim financijerima. Sporna ima je, primjerice, tvrtka Titan nekretnine u vlasništvu Oksane Dvinskykh, navodne prijateljice Ane Karamarko, supruge predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Ono što je Karlovčanima zanimljivije, na toj listi našle su se Lana Commerce i Lana tiskara, karlovačkog poduzetnika Nikole Hanžela. GONG navodi da je Hanžel osumnjičenik u slučaju Karlovačke banke, a predsjednica je nedavno pomilovala Danka Seitera, bivšeg člana Uprave Karlovačke banke, koji je bio osuđen jer je Hanželu oprostio milijunski kredit. U GONG-u se pitaju “mogu li se dovesti u vezu izdašne donacije u predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović i HDZ-u s pomilovanjem osobe koja je oprostila dugove donatoru?

Samo od donacija političke stranke u prošloj godini uprihodile su 68,820.659,00 kn. Najviše HDZ (12,885.384,00 kn), potom HDSSB (1,605.686,00 kn). SDP je dobio 579.697,00 kn, a Most 441.669,00 kn donacija. HSP AS je dobio samo 6.000,00 kn, a SDSS niti kune.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest