Uklanjanje “divljaka” sljedeći tjedan – od izvida do rješenja trebalo mjesec i pol

Uklanjanje “divljaka” sljedeći tjedan – od izvida do rješenja
trebalo mjesec i pol

Divlji deponij koji je niknuo u šumi na samom potoku u vodozaštitnoj zoni nedaleko vodocrpilišta na Borlinu trebao bi biti očišćen sljedećeg tjedna. Točno 40 dana trebalo je za reakciju nadležnih službi, točnije od prijave Grada Karlovca Inspekciji zaštite okoliša do donošenja rješenja.

– Po današnjim informacijama koje sam danas dobila od inspektorice zaštite okoliša, rješenje je pripremljeno i samo treba biti potpisano. Nakon toga bit će proslijeđeno Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo da se naloži uklanjanje smeća s te lokacije, kazala nam je jutros glasnogovornica Grada Andreja Barberić koja se javila nakon što je na KAportalu objavljen tekst u kojem se građani pitaju što se radi po tom pitanju. Bitno je, kaže Barberić, da vodocrpilište kao i građani nisu bili ugroženi.

– Proteklih dana bila sam u kontaktu s tehničkim direktorom Vodovoda i kanalizacije Josipom Vlašićem. Kako je rekao, vršene su redovite analize vode na vodocrpilištu Borlin i voda je sasvim ispravna za piće, dodaje Barberić. Zašto je od inspekcijskog izvida do rješenja trebalo proći čak mjesec dana ne zna, pretpostavlja da vjerojatno zbog toga što je bilo potrebno neko vrijeme da se utvrdi točno u čijem su vlasništvu sve parcele na kojima je niknuo divlji deponij.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest