Karlovačka osnovka pobjednica natječaja “Ta strašna šumska stvorenja”

Karlovačka osnovka pobjednica natječaja “Ta strašna šumska
stvorenja”

U Centru za mlade na Gazi, povodom Dana planeta Zemlje, otvorena je izložba pod nazivom ”Ta strašna šumska stvorenja”, koja je rezultat foto natječaja raspisanog u ožujku ove godine, a tematizira problematiku zagađenja naših šuma. Na natječaj je pristiglo ukupno 55 fotografija, a izloženo je njih sedamnaest od ukupno deset autora iz cijele Hrvatske.

Izložba je bila natjecateljskog karaktera, a pobjednika su glasanjem odabrali sami posjetitelji. Najviše glasova je dobila fotografija ”Crna rupa prijeti šumi” Lane Manojlović, ujedno i najmlađe sudionice natječaja, koja pohađa osmi razred OŠ Grabrik. Drugo mjesto osvojila je Istrijanka Ivana Puškarić s fotografijom ”Đulin ponor” , a treće mjesto pripalo je još jednom Karlovčaninu, Denisu Mikšiću, koji je svoju fotografiju nazvao ”…”. Pobjednica natječaja nagrađena je prigodnom nagradom Eko Pana.

Organizatorice izložbe Ivana Francišković, predsjednica udruge Eko Pan te Valentina Mesarić, tajnica Udruge, zadovoljne su odazivom na natječaj te kažu kako će im pristigle fotografije pomoći u lociranju zagađenih mjesta u Karlovačkoj županiji. Najviše fotografija pristiglih iz Karlovačke županije prikazuje šumu Kozjaču u kojoj su divlja odlagališta velik problem. Najavile su i da Eko Pan nastavlja s ovakvim i sličnim akcijama:

– U svakom mjesecu postoji barem jedan dan koji je vrijedan obilježavanja pa smo odlučili organizirati foto natječaje na redovnoj mjesečnoj bazi s ciljem podizanja svijesti o okolišu, najavila je Valentina Mesarić.

Prvi na redu je Dan bioraznolikosti u svibnju, a Panovci kažu kako će o natječaju na vrijeme obavijestiti sve zainteresirane.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest