Ignoriranje: Grad se oglušio na anketu stanara o naplati parkiranja

Ignoriranje: Grad se oglušio na anketu stanara o naplati parkiranja

Grad Karlovac potpuno je, izgleda, odlučio ignorirati anketu, koja ja zapravo prerasla u svojevrsnu peticiju koju su protiv naplate parkiranja u njihovoj ulici jesenas potpisali stanovnici dijela Domobranske ulice u Karlovcu. Njoj su se odazvali vlasnici čak 150 stanova, što je više od 63 posto svih stanara. Od 150 izašlih, protiv naplate parkiranja se izjasnilo čak njih 149 ili 99,3 posto.

No u pisanom odgovoru, koji je predstavnik stanara Aleksandar Novaković od Grada primio više od pola godine nakon slanja potpisa, te zahtjeva da se neželjena naplata ukine, anketu se potpuno prešutjelo.

– Za uvođenje naplate parkiranja doneseno je rješenje od 17.06.2010. godine za 34 parkirališna mjesta od kojih je jedno namijenjeno za parkiranje invalidnih osoba u Domobranskoj ulici kod kbr. 21, 22, 23, 24, 25. Uvidom na licu mjesta utvrđeno je da u svakom trenutku ima dovoljno mjesta za parkiranje svih zainteresiranih. Stanari imaju mogućnost kupnje povlaštene mjesečne ili godišnje karte po cijeni 48 ili 480 kuna – piše u odgovoru savjetnika za promet i veze Miloša Đanković, koji ne samo da anketu nigdje ne spominje, već i na kraju dopisa ističe kako “do ovog trenutka nije bilo pismenog, niti usmenog prigovora vezanog za uvođenje naplate parkiranja”.

Odgovor Grada ovih je dana zalijepljen na vrata svih ulaza u ulici, zajedno s drugim listom na kojem je ispisano očitovanje Novakovića na odgovor.

– Ovakav je dopis ustvari teško uopće okarakterizirati kao odgovor, jer se apsolutno nigdje ne spominje naša anketa, ni naš pismeni zahtjev za žurno ukidanje naplate parkiranja u Domobranskoj. I sami se možete uvjeriti kako ignorantski i bahato izgleda odgovor Grada na koji smo čekali pola godine, nakon ovako impresivnih i nedvojbeno jasnih rezultata ankete. Naravno, ovdje nećemo stati. Naša borba ide dalje – poručuje susjedima Novaković, te ih poziva da do konačnog rješenja izbjegavaju kupovinu mjesečnih karata i parkiraju na mjestima bez naplate.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest