Karlovac domaćin petog susreta gradova i općina “prijatelja djece”

Karlovac domaćin petog susreta gradova i općina “prijatelja djece”

Naš grad ove je godine domaćin tradicionalnog susreta gradova i općina koji imaju status “prijatelja djece”. Susret se održava po peti puta, i to u petak, 13. svibnja. No, događanja u gradu na četiri rijeke trajat će od ponedjeljka do petka.

U ponedjeljak će, tako, biti organiziran niz radionica u svim karlovačkim osnovnim školama. Utorak je svojevrsni mali “dan kulture” – djeca će slikati u karlovačkoj promenadi, pogledat će predstavu iznimno kvalitetnog i vrijednog projekta Kazalište sjena, a kazališna predstava odigrat će se i na dječjem odjelu Opće bolnice Karlovac, za najmlađe bolesnike.

Srijeda je, pak, “dan sporta” – na Vunskom polju u raznim sportskim natjecanjima ogledat će se učenici i učenice karlovačkih osnovnih i srednjih škola, dok će Školska sportska dvorana Mladost biti domaćin tradicionalnoj vrtićkoj Maloj Olimpijadi.

U četvrtak su domaćin programa Rečica i Zamršje, gdje će se otvoriti izložba vezana uz prvo društvo “Naša djeca” na području bivše Jugoslavije, osnovano upravo u tom kraju.

Ni u petak djeca neće biti zaboravljena – dok će odrasli, gradonačelnici i načelnici gradova i općina “prijatelja djece”, zasjedati u Gradskoj vijećnici, za djecu je priređen niz radionica u Zorin domu, Gradskom muzeju Karlovac i Dječjem domu Vladimir Nazor.

Moto ovogodišnjeg susreta je “Volim i poštujem”, a središnja tema – primarna prevencija ovisnosti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest