Na najmasovnijoj biciklijadi u Hrvatskoj više od dvije tisuće sudionika

Na najmasovnijoj biciklijadi u Hrvatskoj više od dvije tisuće
sudionika

Više od dvije tisuće biciklista odradilo je i 18. po redu tradicionalnu prvosvibanjsku biciklijadu koja je prerasla u najveću organiziranu biciklijadu ovog tipa u Hrvatskoj.

Biciklisti iz Karlovca, Duge Rese i Ozlja “pedalirali” su do odmorišta na Grdunu gdje ih je, po tradiciji, čekao besplatni vojnički grah, pivo i zabava uz Dadu Valenta i “Tip – top” band. Osim brojnih Karlovčana na biciklima na start je pristigao i gradonačelnik Damir Jelić koji, međutim, nije previše sklon bicikliranju tako da je samo pozdravio sudionike. Nisu izostali karlovački političari dok je izborna godina u Karlovac dovela i SDP-ove političare, saborske zastupnike Milanku Opačić i Nenada Stazića. Prvosvibanjska zabava, međutim, i ove godine protiče s gorkim okusom u grlima, nažalost ne zbog pivskog hmelja već katastrofalne socijalne slike društva u kojem živimo.

– Još od 1999. godine SSSH je odlučio da na ovakav način obilježava 1. svibnja u Karlovačkoj županiji i ove smo godine postali “punoljetni”. Međutim, ne možemo zašutjeti i zažmiriti na tešku socijalnu situaciju u zemlji kakva jest, rekao je povjerenik SSSH za Karlovačku županiju Nikola Badovinac. Kako dodaje, čelnici sindikalnih središnjica pa i SSSH-a učestvuju u pregovorima s Vladom RH.

– Vjerujemo da ćemo u ovoj predizbornoj, političkoj godini mi u sindikatima dobiti ono što tražimo od Vlade, veću sigurnost zapošljavanja, veća sigurnost isplate plaća i bolji život svih građana Republike Hrvatske, kazao je Badovinac.

Što se tiče same biciklijade, vrijeme je poslužilo jer je kiša izostala. Puno se ljudi, kaže Badovinac, okupilo te se nada da će se svi ugodno osjećati na Grdunu. Podijeljeno je trideset nagrada plus pet mountain bike bicikla, više od dvije tisuće majica sponzora Karlovačke banke, 2.200 porcija graha, 500 litara piva, 200 litara soka. Pravi broj biciklista teško je utvrditi. Prijavljeno je oko 2.100 biciklista u Karlovcu, Dugoj Resi i Ozlju no na Grdun je pristigao i priličan broj onih koji su se uključili po putu pa nisu evidentirani kao učesnici.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest