Unatoč kiši i hladnoći, dobra zabava i posljednjeg dana Hermetike

Unatoč kiši i hladnoći, dobra zabava i posljednjeg dana Hermetike

Posljednji dan Hermetike je, bez obzira na vremenske uvjete zbog kojih je publike bilo nešto manje, prošao prilično veselo. Cijele se večeri plesalo i skandiralo, a svaki je bend uspio privući vlastitu publiku, koja možda i nije bila masovna kao proteklih dana, ali to kao da nije bilo bitno. Atmosfera je bila iznimno pozitivna i volje za dati podršku mladim nadama nije nedostajalo.

Absortick, mlađahni četveročlani bend iz Karlovca, otvorio je večer u sličnoj atmosferi kao i Slowtime dan prije, gdje je publiku činila uglavnom ekipa prijatelja i roditelja, ali koji su bili dovoljno glasni i brojni da ovom hard rock/metal bendu daju podršku. Iako su svirali uglavnom covere, predstavili su i svoju prvu autorsku stvar, što je pohvalno.

Nakon njih, slijedio je ogulinski bend Džontra Volta koji je svirku nastavio u veselom tonu, izvodeći covere izvođača poput Arctic Monkeysa, Musea i Franz Ferdinanda, što je bio pun pogodak jer se publika rasplesala, unatoč kiši koja je tada još uvijek padala.

Veseljaci iz ozaljske Čupakabre, uz svoju vjernu publiku, stekli su simpatije i ostalih, i to zbog opuštenog i neopterećenog nastupa, a uz covere, izveli su i svoju autorsku stvar, i to dva puta, jer su pozvani na bis, a kako su rekli, ništa drugo nisu navježbali!

Maelstrom je bio nešto sasvim drugačije te večeri, ovi mračni momci kažu da im je u radu misao vodilja metal sa bezbroj lica, uključujući i death i black metal. Možda ovakva vrsta glazbe ne odgovara svakome, ali su dečki ipak privukli publiku koja sa zanimanjem popratila njihov nastup.

Prva ženska vokalistica u večeri bila je iz dugoreškog benda Zrile and the Big Bad Voodoo Bunch, izvodili su uglavnom stare rock hitove, a nakon tri mjeseca postojanja, ovo im je drugi nastup. Rekli su da se na Hermetici nadaju dobroj zabavi i pijači, valjda je bar jednog od tog i bilo.

The Rock Keepersi (koji su se pohvalili da imaju najmlađeg bubnjara u gradu, 14-godišnjeg Lukasa Šomeka) i Percassa, bend koji aktivno svira skoro svaki tjedan, i to najviše na području Velike Gorice i Zagreba, izvodili su uglavnom prerade domaćih i stranih pop-rock pjesama, pa se tako mogao čuti i Parni valjak, Prljavo kazalište i Plavi orkestar, na čije je pjesme, već pred kraj večeri, dobro raspoložena publika nastavila plesati i pjevati, budući da su u pitanju bili hitovi koje svi znamo.

Prednačila su trojica najupornijih u prvom redu, valjda će se prepoznati.

Posljednji bend u večeri, koji je ujedno i zatvorio Hermetiku bio je Echo. Šteta da više ljudi nije imalo priliku poslušati ove ambiciozne mlade ljude, i malo je nelogično da su baš oni nastupili na samom kraju, izvan udarnog termina. Dečki su izveli četiri autorske pjesme, ali su energičnom izvedbom izazvali ovacije od publike koju su u to vrijeme već činili ostaci ostataka.

Sramežljivi vokal Luka Belavić rekao je da je njihova glazba spoj različitih glazbenih utjecaja na svakog člana benda, koji ima svoje favorite, a kao vlastite navodi Pepperse i Incubuse.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest