Jelić napokon primio prosvjednike, očekuje se gradonačelnikovo očitovanje

Jelić napokon primio prosvjednike, očekuje se gradonačelnikovo
očitovanje

Upravo u ovim trenucima u Uredu gradonačelnika počeo je sastanak predstavnika prosvjednika s gradonačelnikom Jelićem. Nakon toga očekuje se kako će čelni čovjek grada dati svoje očitovanje o slučaju, kojeg od početka prate brojne kontroverze. Zanimljivo je da je i Građevinska inspekcija demantirala tvrdnje direktora Zelenila Turkovića kako je riječ o “pripremnim radovima”.

– Ne radi se o nikakvim pripremnim radovima za gradnju već o hortikulturnom uređenju grada i s ovime građevinska inspekcija nema nikakve veze, rekla je za KAportal Vlatka Božić – Trivanović, pročelnica Područnog ureda građevinske inspekcije za grad Karlovac.

Kako dodaje, gradnja na ovoj lokaciji nije započela i tako građevinska inspekcija niti nema osnove za postupanje. To znači da je direktor “Zelenila” Stjepan Turković prosvjednicima “prodao lažnjak”, kad je rezanje platana pokušao opravdati pripremama za gradnju. Naime, kako tvrdi organizator prosvjeda Denis Frančišković, Turković je u razgovoru s njim ustvrdio da je “Zelenilo” samo podizvođač u projektu rekonstrukcije kanalizacije u Nazorovoj ulici.

– Ako je Turković rekao da se radi o pripremnim radovima onda očito ne barata terminologijom. Što se tiče građevinske inspekcije to nisu pripremni radovi i ovo nije u našoj nadležnosti jer se radi o zamjeni jedne kulture s drugom. Bila sam u kontaktu s predstavnicima Vodovoda i kanalizacije i oni tek 15. svibnja namjeravaju prijaviti početak gradnje, dodala je pročelnica.

Prema najnovijim informacijama iz Nazorove ulice, djelatnici “Zelenila” samo čekaju da se prosvjednici maknu te da počnu obavljati posao po nalogu direktora Turkovića – rezanje deset stoljetnih platana.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest