Bogat program obilježavanja Tjedna Europske unije u Karlovačkoj županiji

Bogat program obilježavanja Tjedna Europske unije u Karlovačkoj
županiji

Alternative nema, stoga Hrvatska treba iskoristiti maksimum i ulazak u Europsku uniju pretvoriti u apsolutnu prednost. U ovim zadnjim, ključnim trenucima pregovora potrebna je velika ”gimnastika” naših pregovarača i vlade da bi se Hrvatska pokazala u najboljem svjetlu, ali ono najvažnije jest podrška građana, izjavio je karlovački dožupan Josip Šafar, na press konferenciji povodom obilježavanja Tjedna Europske unije, od 2. do 9. svibnja, kada se slavi i Dan Europe.

Ovogodišnje obilježavanje, dvanaesto po redu, značajno je jer se odvija u referendumskoj godini budući da su gotovo sva, od ukupno 35 poglavlja, zatvorena.

Europska unija aktivno će se propagirati na info štandovima koji će biti postavljeni u svim većim gradovima i mjestima u županiji ( uključujući i Rakovicu, Žakanje i Generalski stol), i na kojima će građani moći dobiti svaku informaciju vezanu uz Uniju, o radu njezinih institucija te prednostima koje ona donosi, a dostupna će biti i brošura u kojoj će biti dostupne osnovne informacije.

Ove godine se u sklopu promocije aktivno  surađuje i s Kinoklubom Karlovac, pa će se u petak i subotu održati ”Vikend igranog njemačkog filma” u prostorijama Mikrokina Kinokluba i Gimnazije Karlovac. U planu su i radio-emisije, prezentacije sportskih susreta i kvizovi, kao i prikazivanje europskog filma za djecu vrtićke dobi u Gradskoj knjižnici.

– Za Republiku Hrvatsku, kao još relativno mladu zemlju u razvoju, Europska unija je idealna prilika za postizanje višeg stupnja razvoja i prosperiteta. Unija nudi brojne prednosti, od mogućnosti boljeg i kvalitetnijeg obrazovanja, preko korištenja sredstava iz Europskih fondova, kojima se financiraju brojni projekti, pa sve do činjenice da među zemljama članicama već 60 godina vlada mir, istaknula je Marijana Tomičić, tajnica Savjeta za europske integracije Karlovačke županije.

Sutra (utorak) će se održati svečana sjednica Savjeta za europske integracije, s gostima iz Ministarstava i Veleposlanstava, a biti će i uručene nagrade učenicima za najbolje sastavke koje su pisali na temu ulaska Hrvatske u EU.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest