Platane osuđene na smrt: Kopanje nemoguće bez uklanjanja, upitna i sigurnost?

Platane osuđene na smrt: Kopanje nemoguće bez uklanjanja, upitna i
sigurnost?

Iako je gradonačelnik Damir Jelić na današnjem sastanku s prosvjednicima obustavio rušenja platana u Nazorovoj ulici te za sutra najavio prezentaciju studije i tehničkih detalja gotovo je izvjesno da platane – neće preživjeti. Naime, kako stoji u priopćenju Grada kojeg smo dobili prije nekoliko minuta, u ulici Vladimira Nazora projektom je predviđena mješovita kanalizacija jer je drugo rješenje, tj. razdjelna kanalizacija u ovom dijelu grada neprihvatljiva.

– Što se tiče problematike platana, odnosno mogućnosti njihova spašavanja, odgovor na to je već dala studija ovlaštene krajobrazne arhitektice mr.sc. Ivanke Mlinarić, u kojoj stoji da je obim zahvata radova i dimenzije iskopa takav da zahvaća više od 40 posto volumena korijena te da će nakon radova nastupiti propadanje drveća, stoji u priopćenju iz ureda gradonačelnika. Problem kojeg je Jelić potaknuo je i sigurnost djece. Kako je rekao, u slučaju da platane ostanu na svom mjestu, djeci u školi pored koje se nalazi drvored nitko ne može garantirati sigurnost.

Novi sastanak s prosvjednicima uz prisustvo medija bit će održan sutra ali ipak nešto kasnije nego današnja akcija rušenja i protuakcija obrane platana u Nazorovoj. Sastanak je predviđen u 7,30 a na njemu će prisustvovati i predstavnici Zelenila i Vodovoda i kanalizacije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest