Konstituirana Vijeća gradskih četvrti: Lijevoj koaliciji Dubovac, Banija i Drežnik, Tot “uzeo” Gazu

Konstituirana Vijeća gradskih četvrti: Lijevoj koaliciji Dubovac,
Banija i Drežnik, Tot “uzeo” Gazu

SDP-ovoj i HNS-ovoj koaliciji Rakovac, Banija, Grabrik, Drežnik – Hrnetić, Luščić – Jamadol, Dubovac, Novi Centar i Zvijezda, HDZ-ovoj Turanj, Švarča i Mostanje, a Gaza nezavisnom Denisu Totu – ovo je rasplet danas popodne održanih konstituirajućih sjednica Vijeća gradskih četvrti.

Od kvartova u kojima je poslije travanjskih mjesnih izbora situacija bila otvorena, najneizvjesnije je uoči današnjeg tajnog glasovanja bilo na Baniji, Gazi, Dubovcu i Drežniku. Na Baniji je došlo do toga da će lijeva koalicija vlast dijeliti s HSP-om dr. Ante Starčević i to tako da će prve dvije godine predsjednika imati “pravaši”, a preostale dvije SDP.  Ovim strankama podršku su dali i vijećnici HSLS-a te HSU-a, dok su u oporbi ostala četiri vijećnika koalicije HDZ – HSP.

Na Gazi je situacija bila sljedeća; koalicija HDZ – HSP – HSS imala je četiri ruke, jednako kao i koalicija SDP – HNS, dok je tri vijećnika na izborima dobio dosadašnji politički anonimac, nezavisni Denis Tot. On je javno već izjavio kako po cijenu novih izbora neće odstupiti od stava da mu mora pripasti mjesto predsjednika. SDP mu je nudio model “dvije plus dvije godine”, a HDZ pristao prepustiti mu sve četiri.

Dubovac je po prvi put došao u ruke lijeve koalicije. Za SDP-ovog kandidata za predsjednika glasali su i vijećnici HSLS-a, HSU-a, te HSP-a dr. Ante Starčević. Na Drežniku se SDP-u priključio HSU, dok je u oporbi ostalo pet vijećnika koalicije HDZ – HSP.

Do zanimljive situacije došlo je u Grabriku, u kojem je situacija bila jasna odmah nakon izbora, s obzirom da je koalicija SDP – HNS dobila dovoljnih šest mjesta. HDZ zato nije ni istaknuo protukandidata za predsjednika, već su njegovi vijećnici, koji su se pojavili na sjednici, digli ruke za SDP-ovog predsjednika.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest