Počele Proljetne promenade uz Pažuljadu, morske plodove i klapsku pjesmu

Počele Proljetne promenade uz Pažuljadu, morske plodove i klapsku
pjesmu

U vrlo ugodnom i toplom subotnjem jutru započele su nove Proljetne promenade. Uz domaći, ali i morski ugođaj, brojni šetači i znatiželjnici razgledali su štandove s brojnim proizvodima zadruge Božur – bilo je tu rukotvorina, suvenira, domaćih ekoloških proizvoda i drugih zanimljivosti. No, za one željnije kontinentalcima pomalo egzotičnije ponude, bili su tu i štandovi Turističke zajednice Pirovca i Murtera, koji su se predstavili u sklopu suradnje s karlovačkom Turističkom zajednicom koja je i organizator Proljetnih promenada. Uz letke i plakate i sve potrebne informacije o ljetovanju u Pirovcu ili na Murteru, Karlovčani su mogli oprobati i dalmatinsku kuhinju.

Za kraj programa prvih Proljetnih promenada, mali miks karlovačkog i dalmatinskog. Mali koncert održala je karlovačka klapa Furešti i oduševila ne samo Karlovčane, već i goste iz Dalmacije, koji su pohvalili njihovo pjevačko, odnosno klapsko umijeće.

Sljedeće subote na Proljetnim promenadama nastupaju učenici Glazbene škole Karlovac i hip-hop i break-dance plesači Promenada kluba, a bit će postavljena i izložba četvero mladih Karlovčana u suradnji s projektom KAbina – predstavit će se Sabina Brlečić, Demjan Rožman, Petra Sutlić i Filip Trezner.

Njihovu izložbu duž promenade Karlovčani će moći razgledati i na posljednjim promenadama, 21. svibnja, kada su na rasporedu i rock koncerti – zasad je potvrđen nastup zagrebačkog Tixa i karlovačkog Opsajda.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest