Velika vatrogasna proslava uz orkestre, defile i Strikomanove milenijske fotografije

Velika vatrogasna proslava uz orkestre, defile i Strikomanove
milenijske fotografije

Brojni zanimljivi programi odvijaju se cijelog dana u gradu na četiri rijeke u sklopu velike proslave 140. rođendana DVD-a Karlovac (te 40 godina prve profesionalne karlovačke vatrogasne postrojbe) i 135. obljetnice osnutka Hrvatske vatrogasne zajednice.

Brojni vatrogasci iz svih krajeva Hrvatske koji su se okupili u Karlovcu snimit će i dvije milenijske fotke s poznatim fotografom Šimom Strikomanom. Prva je već napravljena u jutarnjim satima u Šancu, gdje su vatrogasci formirali oblik lire, dok će u poslijepodnevnim satima na Starom placu formirati broj 140.

Ispred Zorin doma je održana smotra vatrogasnih puhačkih orkestara, na kojoj su nastupila čak 23 orkestra iz Valpova, Cvetkovića, Orahovice, Đurđevca, Sunje-Grede, Virja, Čazme, Predavca, Lobora, Špičkovine, Gornje Stubice, Kašine, Mača, Svetog Križa Začretja, Otočca, Ogulina, Vrbovskog, Plešivice, Stankovca, Domagovića, Gornjeg Desinca, Osijeka i Đakova.

Vatrogasci su prošli i velikim mimohodom ulicama grada, a prisjetili su se i jednog od slavnih karlovačkih gradonačelnika, dr. Ivana Šimunića, koji je pokrenuo inicijativu za osnivanje karlovačkog DVD-a.

U večernjim satima sve završava velikom proslavom u Vatrogasnom domu.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest