Učenici i djelatnici Šumarsko-drvodjeljske škole žele osvijetljeni arboretum

Učenici i djelatnici Šumarsko-drvodjeljske škole žele osvijetljeni
arboretum

Arboretum u sklopu Šumarske škole Karlovac ponos je svih građana Karlovaca, stoga ga želimo učiniti i šetalištem i turističkom atrakcijom. Da bi se to ostvarilo, od iznimne je važnosti da se postavi odgovarajuća rasvjeta koja će ga učiniti dostupnim 24 sata na dan, rekla je prof. Nevenka Bončić, na tiskovnoj konferenciji održanoj povodom provođenja kampanje za uvođenje rasvjete u školski arboretum.

Kampanja, koju Šumarsko-drvodjeljska škola provodi u sklopu projekta ”U Europu sa svjetlom”, podržana je od strane međunarodne organizacije za obrazovanje i suradnju British Council, a uključivat će i potpisivanje peticije, koja će biti uručena gradonačelniku.

Projekt će biti prezentiran 19. svibnja u sklopu “Projekta Građanin”, čiji je glavni cilj poticati mlade na uočavanje i rješavanje problema, ali i na prezentiranje i predlaganje rješenja široj zajednici.

Kako je istaknula Mirna Korkut, uz Nevenku Bončić druga voditeljica na projektu, vrlo je važno da se mladi ljudi nauče djelovati kao aktivni građani i uključe u ovaj projekt, a anketa provedena među dvjestotinjak građana pokazala je i da su građani uistinu nezadovoljni postojećim stanjem, budući da je u neosvjetljenom arboretumu bilo i neugodnih situacija poput napada ili nezgoda, a ukraden je i spomenik žiru.

Prezentaciji, održanoj u Šumarsko-drvodjeljskoj školi, prisustvovao je i gradonačelnik Damir Jelić, koji je rekao da je Grad zainteresiran za rješavanje ovog problema, ali da se prvo trebaju riješiti imovinska pitanja (još je 3% zemljišta u sklopu škole imovinski neriješeno).

– Kada se riješe svi imovinski problemi, sljedeći logični korak će biti i rješavanje problema rasvjete, kao i prijava za natječaje u sklopu EU fondova. Naravno, i Grad Karlovac misli pomoći financiranjem iz svojih sredstava, rekao je Jelić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest